Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

7/2/2019, Ψήφισμα συμπαράστασης Δ.Σ. Χανίων στον αγώνα των αγροτών

07.02.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 12:02

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων με την υπ΄ αριθμ. 33 ομόφωνη Απόφαση, που έλαβε στις 6/2/2019, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων εκφράζει τη συμπαράστασή του στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του οργανωμένου αγροτικού κινήματος και στην περιοχή μας, που αφορούν την επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς ενάντια στην ΚΑΠ της Ε.Ε. και στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, που διαχρονικά την εφάρμοσαν.

Καταδικάζουμε την προωθούμενη ποινικοποίηση των αγροτικών αγώνων, μέσω της δικαστικής δίωξης σε βάρος ηγετικών στελεχών των ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας και άλλων αγροτών, οι οποίοι σέρνονται στο «αγροτοδικείο» της Λάρισας την 1η Μάρτη 2019 με την κατηγορία ότι υποκίνησαν τους αγρότες να βγουν με τα τρακτέρ τους στο μπλόκο της Νίκαιας, που στήθηκε τη Δευτέρα 28/1/2019.

Στηρίζουμε τον αγώνα για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Η άγρια φορολογία, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, οι εισφορές στον ΕΛΓΑ χωρίς κανένα αντίκρισμα στην αποζημίωση, τα χαράτσια, οι χαμηλές τιμές παραγωγού, οι υψηλές τιμές στα αγροτικά μέσα και εφόδια γονατίζουν την μικρομεσαία αγροτιά.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την άρνηση της να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα τους. Μια άρνηση την οποία συνοδεύει με προκλητικές δικαιολογίες. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης από τη μια καλεί τους αγρότες σε συνάντηση για διάλογο και από την άλλη δηλώνει πως τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας δεν επιτρέπουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Αν αυτή είναι η αδιαπραγμάτευτη θέση της κυβέρνησης, τότε η πρόσκληση για συνάντηση και διάλογο είναι προσχηματική, αποτελεί εμπαιγμό και κοροϊδία σε βάρος τους”.