Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

1/4/2019, Ξεκινά σε 10 ημέρες η ανακατασκευή του Ρολογιού του Δημοτικού Κήπου Χανίων – Υπεγράφη η σύμβαση την Δευτέρα (1/4), παρόντος του Δημάρχου Χανίων

02.04.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 01:04

Τ. Βάμβουκας: Αναβαθμίζουμε υποδομές της πόλης που είχαν μείνει στάσιμες για πολλά χρόνια

Ως μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τον Δήμο Χανίων χαρακτηρίζεται η υπογραφή της σύμβασης, την Δευτέρα (1/4) το πρωί για την ανακατασκευή του Ρολογιού του Δημοτικού Κήπου. Ένα έργο που θα βελτιώσει την εικόνα της πόλης και τίθεται στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υποδομών της που είχαν μείνει στάσιμες για πολλά χρόνια.

Σε λίγο διάστημα, οι σκαλωσιές θα αποτελέσουν παρελθόν για ένα σημαντικό τοπόσημο των Χανίων, όπως το Ρολόι του Κήπου. Η σύμβαση αυτή έχει μια ιδιαίτερη αξία, γιατί είναι η πρώτη που υπογράφεται από τα έργα που προορίζονται για την πόλη των Χανίων, τα οποία χρηματοδοτούνται μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ)”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την Δευτέρα (1/4) το πρωί στο Δημαρχείο Χανίων.

Ο προϋπολογισμός σύμβασης του έργου είναι (μαζί με τον ΦΠΑ) 258.000 ευρώ και θα πραγματοποιηθεί με πόρους από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ). Μάλιστα, οι εργασίες αποκατάστασης του Ρολογιού του Δημοτικού Κήπου Χανίων θα ξεκινήσουν σε 10 ημέρες και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 12 μήνες.

p1

Η διαπίστωση ότι οι υποδομές της πόλης μας, που έχουν μείνει στάσιμες για πολλά χρόνια, δεν αντέχουν το ολοένα αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα και υποβαθμίζουν την ζωή στη πόλη κατοίκων και επισκεπτών, μάς οδήγησε να σχεδιάσουμε και να ξεκινήσουμε την αναβάθμισή τους. Αυτό το σχέδιο πετύχαμε να γίνει ευρωπαϊκό πρόγραμμα (ΒΑΑ), που ήδη έχει εξασφαλισμένα το πρώτα 11 εκ. Ευρώ, σαν ένα “κουμπαρά” για έργα στην πόλη των Χανίων.

Εδώ επίσης έχουμε εντάξει τη διαπλάτυνση πεζοδρομίων από την οδό Τζανακάκη έως την οδό Σκαλίδη, με παράλληλη δημιουργία ποδηλατοδρόμου, την αναβάθμιση του Δημοτικού Κήπου που ενώνεται με το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, έργα για την πολιτική προστασία, τη διάβρωση κλπ.. Τα έργα αυτά μαζί με τα υπόλοιπα έργα που ήδη εκτελούνται και που έχουν προγραμματιστεί, αλλάζουν και αναβαθμίζουν την πόλη μας, της δίνουν αξία και μας εξασφαλίζουν ότι θα ζούμε σε μια πόλη φιλική και ευχάριστη”, τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων.

Στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης και της συνέντευξης τύπου του Δημάρχου Χανίων που ακολούθησε, το “παρών” έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Χανίων Γιώργος Ξανθουδάκης, Γιάννης Μαράκης, Ελευθερία Αλιφιεράκη, Σταύρος Φιωτάκης, Ευτύχης Κονταξάκης και Κυριάκος Καζάκος, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι της εργολήπτριας εταιρείας.

Ο Δήμαρχος Χανίων τέλος, ευχαρίστησε τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής για τις πολύτιμες προσπάθειές τους που οδηγούν πλέον, στην υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου για την πόλη των Χανίων.