Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

28/3/2019, Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη δημιουργία 8 νέων σχολικών μονάδων στο Δήμο Χανίων, μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. - Ικανοποίηση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα

28.03.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 04:03

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 27/3/2019, η πρώτη φάση υποβολής των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πλαίσιο του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού με ανταγωνιστικό διάλογο, για την επιλογή αναδόχου για τις οκτώ νέες σχολικές μονάδες στο Δήμο Χανίων και την ανακατασκευή του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας, μέσω της Σύμπραξης Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.).

Στο πλαίσιο της εν λόγω διαδικασίας το ενδιαφέρον τους έχουν εκδηλώσει οι ακόλουθες εταιρείες:

  • ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.)

  • ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

  • J&P – ΑΒΑΞ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ – ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ (J & P - ΑΒΑΞ Α.Ε.)

  • Α.Τ.Ε.Σ.Ε. ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (“Α.Τ.Ε.Σ.Ε. Α.Ε.”)

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επισημαίνει: “Ολοκληρώθηκε ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα αναφορικά με το έργο πνοής για τον Δήμο μας, που αφορά στο σχεδιασμό, την κατασκευή, τη χρηματοδότηση, τη συντήρηση και τη λειτουργία των οκτώ νέων σχολικών μονάδων & του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας, μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. Η ικανοποίησή μας είναι πολύ μεγάλη για το ενδιαφέρον, που εκδηλώθηκε από πλευράς εταιρειών - κολοσσών στον τομέα τους, καθώς αποδεικνύεται το έντονο ενδιαφέρον από την αγορά για ένα έργο, που έχει κοστολογηθεί περί τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Η προσπάθεια μας με τη σημαντική αυτή εκδήλωση ενδιαφέροντος ισχυροποιείται, καθώς είμαστε ο πρώτος Δήμος στη χώρα, που προκηρύσσει ως αναθέτουσα αρχή έργο Σ.Δ.Ι.Τ. και ο πρώτος φορέας, που τα τελευταία 4 χρόνια προκηρύσσει έργο σχολείων, με αυτή τη μέθοδο.

Το επόμενο διάστημα η επιτροπή του διαγωνισμού θα αξιολογήσει τα στοιχεία των συμμετεχόντων για να καταλήξει στην προεπιλογή των εταιρειών, οι οποίες θα προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού. Ακολουθεί η διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, ώστε παράλληλα με τη δημόσια διαβούλευση, που διενεργεί ο Δήμος μας με τους πολίτες και τους φορείς της πόλης, να προσδιοριστεί το ακριβές τεχνικό αντικείμενο και οι τεχνικές προδιαγραφές για το έργο. Στόχος της δημοτικής μας αρχής μας είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εντός του 2019, φέρνοντας την επίλυση του ζητήματος της έντονης έλλειψης σχολικής στέγης, που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας, ακόμη πιο κοντά.”.

Επισημαίνεται ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ο δημόσιος ανοικτός διάλογος της δημοτικής αρχής, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, με εκπροσώπους της σχολικής κοινότητας (Δ/ντές σχολείων, εκπαιδευτικούς, Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων), εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων και ενδιαφερόμενους συνδημότες μας στις περιοχές, όπου θα ανεγερθούν τα νέα σχολικά συγκροτήματα.

p1