Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

3/10/2019, Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και στα Χανιά! Συνάντηση ενημέρωσης το Σάββατο 5 Οκτωβρίου

03.10.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 02:10

Η ορχήστρα νέων Κρήτης αποτελείται από νέους μουσικούς έως 30 ετών, που παίζουν κάποιο από τα όργανα συμφωνικής ορχήστρας (βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο, φλάουτο, όμποε, κλαρινέτο, φαγκότο, κόρνο, τρομπέτα, τρομπόνι, τούμπα, κρουστά) και διευθύνεται από τον διεθνούς φήμης μαέστρο, Μίλτο Λογιάδη.

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στις 14.30, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης για τους ενδιαφερόμενους μαθητές, σπουδαστές, γονείς και καθηγητές μουσικής.

Στη συνάντηση αυτή ο μαέστρος, Μίλτος Λογιάδης, και ο εξάρχων της ορχήστρας, Δημήτρης Χανδράκης, θα παρουσιάσουν το έργο και τον τρόπο λειτουργίας της ορχήστρας, καθώς και τη διαδικασία ακροάσεων για νέα μέλη.

Οι μαθητές, που θα επιλεγούν από τα Χανιά, θα συμμετέχουν δωρεάν στα σεμινάρια και τις πρόβες της ορχήστρας, που θα πραγματοποιούνται από τους διδάσκοντες - σολίστες τόσο στα Χανιά όσο και στο Ηράκλειο.

Σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης, επισημαίνει: “Ο Δήμος Χανίων συνεργάζεται δημιουργικά με το Δήμο Ηρακλείου και συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη μιας μεγάλης Συμφωνικής Ορχήστρας στην Κρήτη, δίνοντας ευκαιρία σε μαθητές και σπουδαστές μουσικής της πόλης μας να λάβουν μέρος σε ένα αναγνωρισμένο μουσικό σύνολο.

Σκοπός και στόχος του εγχειρήματος αυτού είναι τα παιδιά να εκπαιδεύονται στη μουσική σύμπραξη με συνομηλίκους τους, αλλά και διαφορετικής ηλικίας και βαθμίδας - πείρας μουσικούς και να αποδίδουν μουσικά έργα στην αρτιότερη, τεχνικά και ερμηνευτικά δυνατή μορφή τους. Ένας εξίσου σημαντικός στόχος είναι να δίνεται η δυνατότητα σε κάθε σπουδαστή μουσικής, που συμμετέχει σε αυτή την ορχήστρα, της οποίας ο επαγγελματισμός είναι αναμφισβήτητος, χάρη στους φτασμένους καλλιτεχνικά εκπαιδευτές της, να αποκτήσει τα απαραίτητα εφόδια για τη συγκρότησή του ως μουσικού και την επαγγελματική του ανέλιξη. Μια τέτοια εμπειρία θεωρείται προαπαιτούμενο προσόν, προκειμένου να λάβει στο μέλλον οποιαδήποτε πιστοποιημένη αναγνώριση των μουσικών δεξιοτήτων του”.Σύντομη παρουσίαση Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης, Δήμου Ηρακλείου:Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης ιδρύθηκε το 2016 από το Δήμο Ηρακλείου με επικεφαλής τον διεθνούς φήμης μαέστρο και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Μίλτο Λογιάδη. Εξάρχων της ορχήστρας ανέλαβε ο καταξιωμένος βιολονίστας Δημήτρης Χανδράκης και διδάσκοντες οι επίσης αναγνωρισμένοι καθηγητές - σολίστες των κρατικών ορχηστρών της χώρας μας: στα χάλκινα πνευστά ο Βαγγέλης Σκούρας, στα ξύλινα πνευστά ο Όθωνας Γκόγκας, στα κλασικά κρουστά ο Σπύρος Λάμπουρας, στο κλαρινέτο ο Κώστας Τζέκος, στο Φαγκότο ο Βασίλης Πριόβολος, στο όμποε η Στέλλα Νικολαΐδη, στο βιολοντσέλο η Σοφία Ευκλείδου και στο Κόντρα Μπάσο ο Γιάννης Πολυχρονάκης, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει στην Ορχήστρα των Χρωμάτων, στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, στην Ορχήστρα της ΕΡΤ, κ.α.

 

p1

 

 

p1