Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

20/9/2019, Ανανεώθηκε από τον Δήμο Χανίων η υπογραφή του Συμφώνου των Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια

20.09.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 01:09

Υπεγράφη την Πέμπτη 19/9/2019, από τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, η ανανέωση της συμμετοχής του Δήμου Χανίων στο Σύμφωνο των Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια, καθώς έχουν ήδη εκπληρωθεί από πλευράς του Δήμου κατά το προηγούμενο διάστημα όλες οι προβλεπόμενες υποχρεώσεις (Σχέδιο Διαχείρισης για την Κλιματική Αλλαγή και την Ενέργεια). Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής, που διοργανώθηκε στην Αθήνα από το C-Track 50 και το Γραφείο του Συμφώνου των Δημάρχων, ενώ ακολούθησε ενημερωτική ημερίδα, με θέμα: «Σύμφωνο των Δημάρχων – C-Track 50 Ελληνική Ημέρα Ενημέρωσης για την Ενέργεια».

Ειδικότερα, στο Σύμφωνο, που υπεγράφη, επισημαίνεται ότι ο Δήμαρχος Χανίων εκφράζει την πλήρη υποστήριξή του προς την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία του Συμφώνου των Δημάρχων, σκοπεύοντας να προχωρήσει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (και ενδεχομένως άλλων αερίων του θερμοκηπίου), κατά τουλάχιστον 40% έως το 2030, αυξάνοντας την ανθεκτικότητα, μέσω της προσαρμογής στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, καθώς επίσης παρέχοντας πρόσβαση σε ασφαλείς, βιώσιμες και προσιτές ενεργειακές υπηρεσίες για όλους, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής και ενισχύοντας την ενεργειακή ασφάλεια. “Συμφωνώ να συμβάλλω στον συνολικό στόχο της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ενέργεια και το Κλίμα για το 2030”, επισημαίνεται χαρακτηριστικά στο κείμενο, που υπεγράφη από τον Δήμαρχο Χανίων, ανανεώνοντας τη συμμετοχή του Δήμου στο Σύμφωνο των Δημάρχων.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, επισημαίνει: “Η ανανέωση της προσχώρησης του Δήμου μας στο ενοποιημένο Σύμφωνο των Δημάρχων, στο οποίο συμμετέχουμε από το 2016, αποδεικνύει τη βούληση και την έμπρακτη διάθεσή μας να συνεχίσουμε και να εντείνουμε πρακτικές δράσεις, που θα συμβάλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας, στη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) και στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Ειδικά η Κρήτη με τη δυναμική, που διαθέτει στις Α.Π.Ε. έχει τεράστιες δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας. Ο Δήμος μας, μάλιστα, περιλαμβάνεται στις περιοχές της χώρας μας, που πλήττονται από τις επιπτώσεις του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, καθώς η διάβρωση των ακτών, τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι πλημμύρες αποτελούν μερικές μόνο από τις συνέπειες, που πλήττουν τόσο το φυσικό περιβάλλον όσο και σημαντικές οικονομικές δραστηριότητες. Είναι αναγκαίο να εντείνουμε την προσπάθεια, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αντιμετωπίσουμε ένα ζήτημα, που αναμφίβολα αποτελεί παγκόσμια πρόκληση και θα οξυνθεί στο άμεσο μέλλον. Στην προσπάθεια αυτή χρειαζόμαστε δίπλα μας ολόκληρη την κοινωνία, καθώς κάθε ενέργεια μετράει”.

Στην Τελετή Υπογραφής του Συμφώνου των Δημάρχων και στην ενημερωτική ημερίδα παρευρέθηκαν επίσης ο υπό διορισμό Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Φραγκιαδάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σύμφωνο Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια

p1

π2

π3

π3