Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

7/2/2019, Συνεργασία Δήμου Χανίων - “Expertise France” για τη διενέργεια εσωτερικών ελέγχων – Δήμαρχος Χανίων: “Πρωτοπορούμε, υιοθετώντας βέλτιστες πρακτικές για την εξασφάλιση ποιοτικών υπηρεσιών στο Δήμο μας”

07.02.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 01:02

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 7/2/2019, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, παρουσία του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, της Αντιδημάρχου Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής, Ελπίδας Τσιτσιρίδη, εκπροσώπων του Ν.Π.Δ.Δ. “Expertise France”, για την παροχή τεχνικής βοήθειας στην ελληνική Δημόσια Διοίκηση, της Γ.Γ. για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Αντικείμενο της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν επίσης Δ/ντές και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, αποτέλεσε η συμμετοχή του Δήμου Χανίων, έπειτα από αίτημά του, στο πιλοτικό πρόγραμμα εσωτερικών ελέγχων, που διεξάγεται υπό τον συντονισμό της Γ.Γ. για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, στο πλαίσιο της γενικής υποστήριξης, που παρέχεται στην Ελλάδα από τη Γαλλική Δημοκρατία, μέσω του Ν.Π.Δ.Δ. “Expertise France”. Κύριος Δικαιούχος του προγράμματος, που υποστηρίζεται από την Υπηρεσία Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Βάμβουκας επεσήμανε ότι ο Δήμος Χανίων επελέγη μεταξύ των 15 Δήμων, που συμμετέχουν στον εν λόγω πρόγραμμα, προκειμένου να διενεργήσει πλήρη έλεγχο για την εσωτερική διαδικασία βεβαίωσης μη οφειλής Τ.Α.Π., σε συνεργασία με τους εμπειρογνώμονες.“Ο Δήμος μας με την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) έχει δεσμευτεί για τη σύσταση και λειτουργία ενός Αυτοτελούς Τμήματος Εσωτερικού Ελέγχου. Πρόκειται για τα πρώτα και κομβικά βήματα για την απόκτηση εμπειρίας στη συγκεκριμένη διαδικασία. Η απόκτηση της απαραίτητης τεχνογνωσίας κρίνεται για μας απαραίτητη, καθώς στόχος μας είναι όχι η καταστολή και ο έλεγχος προσώπων, αλλά ο έλεγχος και η βελτιστοποίηση των διαδικασιών, που ακολουθούμε, ώστε να βελτιώσουμε τόσο τη λειτουργία των Υπηρεσιών μας όσο και τις υπηρεσίες, που προσφέρουμε προς τους δημότες μας”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος πρωτοπορεί, υιοθετώντας βέλτιστες πρακτικές.

Μάλιστα, με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Βάμβουκας ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της “Expertise France”, της Γ.Γ. για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την άριστη συνεργασία σε κομβικούς τομείς για τον Δήμο.

p1

p2

p2