Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

8/2/2019, Αυτοψία του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα την Παρασκευή (8/2) το πρωί, στις διερευνητικές γεωτρήσεις (μετά τις κατολισθήσεις) στον λόφο της Μαλινδρέτου στον Σταλό

08.02.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 01:02

Τ.Βάμβουκας: “Ο Δήμος Χανίων αναλαμβάνει πάντα πρωτοβουλίες παρέμβασης όταν κρίνει ότι, κάτι σημαντικό στην επικράτειά του που ανήκει σε άλλους φορείς του Δημοσίου ή της Αυτοδιοίκησης, δεν προχωράει”

p1

Αυτοψία στις διερευνητικές γεωτρήσεις στον λόφο της Μαλινδρέτου στον Σταλό Χανίων που πραγματοποιεί εξειδικευμένη μελετητική εταιρεία από την Αθήνα, βρέθηκε την Παρασκευή (8/2) το πρωί ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε ότι, “ο Δήμος Χανίων όπως έχει κάνει σε πολλές περιπτώσεις, όταν κρίνει ότι, κάτι σημαντικό στην επικράτειά του που ανήκει σε άλλους φορείς του Δημοσίου ή της Αυτοδιοίκησης, δεν προχωράει, αναλαμβάνει πρωτοβουλία παρέμβασης”.


Αναλυτικά ο κ. Τάσος Βάμβουκας δήλωσε:


Έλαβα την απόφαση, το γεωτρύπανο που ήλθε για την κατολίσθηση στην Εθνική οδό, να ξεκινήσει άμεσα από την οδό Μαλινδρέτου στον Σταλό, παρά το γεγονός ότι δεν ανήκει στην ευθύνη του Δήμου Χανίων. Αιτία είναι η εκτίμησή μου, μετά από συνεννοήσεις με όλους τους αρμόδιους ότι, εάν ο Δήμος δεν συντάξει άμεσα τη μελέτη, θα υπάρξει σημαντική καθυστέρηση στην επίλυση του προβλήματος, λόγω της έλλειψης συνεννόησης μεταξύ των αρμοδίων στους οποίους επαναλαμβάνω ότι δεν περιλαμβάνεται ο Δήμος Χανίων.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι αποτέλεσμα κακοτεχνίας που ανάγεται στη δεκαετία του 90”, όταν η συγκεκριμένη οδός κατασκευάστηκε ως συνοδό έργο της Εθνικής οδού”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων και προσέθεσε:

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Χανίων όπως έχει κάνει σε πολλές περιπτώσεις, όταν κρίνει ότι κάτι σημαντικό στην επικράτειά του, που ανήκει σε άλλους φορείς του Δημοσίου ή της Αυτοδιοίκησης δεν προχωράει, αναλαμβάνει πρωτοβουλία παρέμβασης. Οι υπηρεσίες του Δήμου μας από την πρώτη στιγμή έσπευσαν και έλαβαν τα αναγκαία προσωρινά μέτρα.

Μόλις η μελέτη είναι έτοιμη θα πιέσουμε τους αρμοδίους να χρηματοδοτήσουν άμεσα την αποκατάστασή του”.

Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας είχε τη δυνατότητα να διαπιστώσει την ύπαρξη και άλλων επικίνδυνων σημείων στην περιοχή και να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής.

Στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν εντοπιστεί κι άλλα προβλήματα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν κατολισθήσεις. Προσανατολιζόμαστε να κάνουμε τις απαραίτητες μελέτες ώστε να αντιμετωπίσουμε συνολικά το πρόβλημα που υπάρχει.

Για εμάς προέχει η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

p2