Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

26/2/2019, Ανοιχτά όλα τα σχολεία του Δήμου Χανίων: Αύριο, Τετάρτη 27/2/2019

26.02.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 04:02

Τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, ενημέρωσε εκτενώς σήμερα, Τρίτη 26/2/2019, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Χανίων, Αντώνης Βαρδάκης, αναφορικά με την κατάσταση, που επικρατεί στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, και την προσβασιμότητα σε αυτές, έπειτα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν την περιοχή μας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Βαρδάκης υπήρξε πολύ καλή συνεργασία τόσο με τους Διευθυντές όσο και με τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών, οι οποίοι έλεγξαν, έπειτα από σχετική εντολή του Δημάρχου Χανίων τα κτίρια για τυχόν ζημιές και ενημέρωσαν άμεσα για την αποκατάστασή τους.

Κύριο μέλημα, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, ήταν η αποκατάσταση των επειγόντων ζητημάτων, προκειμένου αύριο, Τετάρτη 27/2/2019, όλες οι σχολικές μονάδες να λειτουργήσουν κανονικά. Ιδιαίτερη μέριμνα δόθηκε σε παρεμβάσεις καθαρισμού και στην αποκατάσταση ζημιών, όπως στην περίπτωση του Δημοτικού Σχολείου στο Κατωχώρι Κεραμειών, που δέχτηκε πλήγμα από κεραυνό και επισκευάστηκε η ηλεκτρική του εγκατάσταση.

Από αύριο το πρωί σε συνεννόηση και με τους Διευθυντές των σχολείων θα γίνουν κοπές δέντρων, που βρίσκονται σε αυλές σχολείων. Μάλιστα, το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν οι απαραίτητες συντηρήσεις από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές.

Ο Δήμος Χανίων ευχαριστεί για τη συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Δ/ντές και ιδιαίτερα το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων. Τέλος, ζητείται κατανόηση, έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών.

p1