Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

8/7/2019, Υπογραφή σύμβασης “Επισκευές, συντηρήσεις σχολικών κτιρίων (εκτός ενεργειακής αναβάθμισης) αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις 2019-2020) Δήμου Χανίων” από τον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα

08.07.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 02:07

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση έργου “Επισκευές, συντηρήσεις σχολικών κτιρίων (εκτός ενεργειακής αναβάθμισης) αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις 2019-2020) Δήμου Χανίων”, αρχικού προϋπολογισμού έργου : 1.200.000,00 ευρώ (με Φ.Π.Α.) και τελικού ποσού σύμβασης 691.381,86 € (με ΦΠΑ 24%).

p1

Η χρηματοδότηση θα γίνει από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ με το ποσό των 609.100,00 €, για το 2019 και από Ιδίους Πόρους του Δήμου Χανίων με το ποσό των 82.281,86 € για το 2020.

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Ξανθουδάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες

Εκτός των άλλων θα γίνουν παρεμβάσεις προσβασιμότητας σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, για τα οποία καταφέραμε να έχουμε μια επιπλέον χρηματοδότηση 6,5 εκατομμυρίων ευρώ για να αναβαθμιστούν ενεργειακά που σημαίνει ότι τα σχολεία θα ανακατασκευαστούν και θα ανακαινιστούν. Πρόκειται για σχολεία όπως το ΕΠΑΛ στην οδό Μυλωνογιάννη, της Αμπεριάς,, Γυμνασίου και Λυκείου, του γυμνασίου και λυκείου Κουμπέ και του γυμνασίου της Σούδας. Οι παρεμβάσεις αφορούν τους αύλειους χώρους, τοποθέτηση ραμπών, ασανσέρ και γενικά αποκαθίσταται η προσβασιμότητα στα σχολεία αυτά”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας ο οποίος συμπλήρωσε: “Η δημοτική μας αρχή έχει δώσει μεγάλη έμφαση στο ζήτημα της σχολικής στέγης. Έχουμε κάνει σοβαρές προσπάθειες συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών σε περίπου 150 σχολικά συγκροτήματα. Τα επόμενα χρόνια, θεωρούμε ότι το πρόβλημα της σχολικής στέγης στα Χανιά θα λάβει οριστική λύση”.

Συνεπώς, στόχος του έργου που θα ολοκληρωθεί σε 7 μήνες από την έναρξή του, είναι η επιδιόρθωση προβλημάτων που έχουν προκύψει με τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των μαθητών που στεγάζονται σε αυτά και η βελτίωση των υφιστάμενων συνθηκών και η εξασφάλιση προσβασιμότητας από άτομα με αναπηρία ή και εμποδιζόμενα άτομα σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους των σχολικών συγκροτημάτων.