Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

28/2/2019, Σύσκεψη στο Δημαρχείο συγκάλεσε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, μετά την κατάρρευση του επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου . Έκλεισε το 2ο Νηπιαγωγείο Χανίων που στεγάζεται εκεί. Η πρόταση για τη μετεγκατάστασή του

01.03.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 12:03

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με τη νέα κατάρρευση που προέκυψε στον επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου, στην περιοχή της Παλιάς Πόλης (κοντά στο 2ο Δημοτικό και 2ο Νηπιαγωγείο) και αφού έγινε αυτοψία νωρίς το πρωί της Πέμπτης (28/2) από το Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα, τους Αντιδημάρχους Γιώργο Ξανθουδάκη και Αντώνη Βαρδάκη και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Χανίων διαπιστώθηκε ότι ενδέχεται να υπάρξουν προβλήματα που άπτονται με την ασφάλεια των μαθητών στο 2ο Νηπιαγωγείο Χανίων.

p1

Άμεσα, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων, όπου το “παρών” έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Τεχν. Υπηρεσιών και Παιδείας Γιώργος Ξανθουδάκης και Αντώνης Βαρδάκης αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Α’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Βλαζάκης, ο Διευθυντής της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Μανώλης Μηλιαράκης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες, όπου ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις:

α) Να κλείσει οριστικά ο χώρος που στέγαζε το 2ο Νηπιαγωγείο Χανίων για να μην τίθενται σε κίνδυνο οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

β) Να συσταθεί άμεσα (μεσημέρι Πέμπτη 28/2) σχολικό συμβούλιο (όλων των αρμόδιων φορέων) και η πρόταση του Δημάρχου Χανίων που θα συζητηθεί είναι η εξής: Εάν είναι εφικτή η φιλοξενία του 2ου Νηπιαγωγείου στις υποδομές του 2ου Δημοτικού Σχολείου. Εάν αποδειχτεί αυτό ανέφικτο, τότε το 2ο Νηπιαγωγείο θα μεταφερθεί στο 7ο Δημοτικό Σχολείο για λόγους ασφαλείας των παιδιών.

Ξέρουμε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελέσει ταλαιπωρία, για εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά, αλλά δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να παίζουμε με την ασφάλεια των παιδιών μας και ευρύτερα των συμπολιτών μας”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Για το ζήτημα της κατάρρευσης του επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου, ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε τα εξής:

Θεωρώ ότι το ζήτημα του επιπρομαχώνα του Αγ. Δημητρίου έχει καθυστερήσει πολύ. Είναι ένα θέμα που χειρίζεται το Υπουργείο Πολιτισμού. Ως Δήμος Χανίων έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Το Υπουργείο Πολιτισμού και το ΚΑΣ πρέπει να λειτουργήσουν άμεσα ώστε να λυθεί το ζήτημα. Αν είχαμε προχωρήσει στο έργο που απαιτείται στον επιπρομαχώνα, προφανώς, δεν θα είχαμε αυτές τις εξελίξεις”.