Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

5/2/2019, Η εξέλιξη των εργασιών για την ανάπλαση της Δυτικής Τάφρου, το θέμα που συζητήθηκε στη σύσκεψη που συγκάλεσε την Τρίτη (5/2) ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας

08.02.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 02:02


Τ. Βάμβουκας: Αποδίδουμε στους Χανιώτες και στους επισκέπτες μας , ένα ακόμα σημαντικό έργο και έναν σπουδαίο ελεύθερο χώρο


p1

Σύσκεψη όλων των αρμόδιων φορέων συγκάλεσε την Τρίτη (5/2) στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας με θέμα το σημαντικό έργο που εκτελείται στη Δυτική Τάφρο, από τον Δήμο Χανίων, τη ΔΕΥΑΧ και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων.

Το έργο αφορά την ανάπλαση της Δυτικής Τάφρου και την απόδοση της στην χανιώτικη κοινωνία, ως ένας ελεύθερος χώρος αναψυχής.

Μέχρι τέλος του Φεβρουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί από τη ΔΕΥΑΧ, τα έργα αποστράγγισης της τάφρου (αντιπλημμυρικός αγωγός), ώστε αμέσως μετά να ξεκινήσει το έργο διαμόρφωσης του χώρου από τα συνεργεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων.

Στη συνέχεια αυτών των ενεργειών, ο Δήμος Χανίων θα πραγματοποιήσει εργασίες αποκατάστασης των τειχών και ό,τι άλλο απαιτηθεί. Έτσι, αποδίδουμε στους Χανιώτες και στους επισκέπτες μας , έναν σπουδαίο ελεύθερο χώρο”, δήλωσε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Στη σύσκεψη που συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Ξανθουδάκης, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΧ Κων/νος Στεργιάννης, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων Ελένη Παπαδοπούλου και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες, ο Δήμαρχος Χανίων κατέθεσε μια πρόταση, στο συγκεκριμένο χώρο δηλαδή, να δημιουργηθεί ένα περιφραγμένο σημείο για δεσποζόμενα ζώα.

Είναι κάτι που υπάρχει σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και θεωρώ ότι αποτελεί ένα δείγμα πολιτισμού και μια ανταπόκριση σε ανάγκες της κοινωνίας μας και των συμπολιτών μας”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων.

Εν κατακλείδι, το έργο που αφορά την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το αργότερο σε τρεις μήνες.

p2

Δήλωση Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα: