Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

23/8/2019,Τιμητικές διακρίσεις από το Δήμο Χανίων

23.08.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 11:08

Στην απονομή τιμητικής διάκρισης αναγνώρισης της προσφοράς του πατέρα Δημητρίου Αλεξανδράκη και των μελών του εκκλησιαστικού συμβουλίου της Ενορίας Κουνουπιδιανών για τη μεταβίβαση τεσσάρων ακινήτων ιδιοκτησίας της Ενορίας στο Δήμο για κοινωφελείς χρήσεις προχώρησε την Πέμπτη 22/8/2019 το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, έπειτα από τη λήψη σχετικής ομόφωνης Απόφασης.

 

Ειδικότερα, απονεμήθηκε τιμητική διάκριση αναγνώρισης της προσφοράς του στον πατέρα Δημήτριο Αλεξανδράκη, καθώς και της προσφοράς των μελών του εκκλησιαστικού συμβουλίου της Ενορίας Κουνουπιδιανών: Εμμανουήλ Αποστολάκη, Νικολάου Ποθητάκη, Δημητρίου Λαδόπουλου και του αείμνηστου Γεωργίου Τορναζάκη, οι οποίοι, όπως επισημάνθηκε από τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, έπραξαν προς όφελος των πολιτών του Δήμου και ιδιαίτερα των κατοίκων της περιοχής του Ακρωτηρίου.

 

Πρόθεση του Δήμου Χανίων είναι να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και δαπάνες, προκειμένου να δημιουργηθούν στα ακίνητα αυτά νέες σχολικές υποδομές, αθλητικές εγκαταστάσεις και δομές κοινωνικής πρόνοιας.

 

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου ελήφθη η Απόφαση για απονομή τιμητικής διάκρισης στον Ιωάννη Μάντακα, ο οποίος υπήρξε ακούραστος συλλέκτης από το 1978 φωτογραφιών και σημαντικού υλικού για τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις μας. Ο τιμώμενος πρωτοστάτησε επίσης στην ίδρυση του Β΄ Παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου στα Χανιά, συγκεντρώνοντας ιστορικά, πολεμικά και λαογραφικά κειμήλια.

p1

Αρχεία

  1. img_6365