Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

22/5/2019, Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή μνήμης στα Τσικαλαριά για τη Μάχη της Κρήτης

22.05.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 09:05

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 21/5/2019, στην 42η οδό Τσικαλαριών και συγκεκριμένα στο Μνημείο του Στρατιωτικού Εκστρατευτικού Σώματος Αυστραλών και Νεοζηλανδών (ANZAC) η τελετή μνήμης των γεγονότων της 27ης Μαΐου1941.

“Αποδίδουμε την οφειλόμενη τιμή σε εκείνους, που πιστοί στα ιδανικά της ελευθερίας, πάλεψαν και θυσιάστηκαν σε μια κοινή προσπάθεια αποτροπής του εισβολέα”, τόνισε κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι ιδιαίτερα τιμητική η παρουσία εκπροσώπων των Κυβερνήσεων της Αυστραλίας, της Ν. Ζηλανδίας και της Μ. Βρετανίας.

“Η Μάχη της τεσσαρακοστής δεύτερης (42ης) οδού ήταν μία άγρια αντεπίθεση από τους Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς, ενάντια στον εχθρό και έγινε το πρωί της 27ης Μαΐου 1941. Κατά τη διάρκεια της Μάχης 200 και πλέον Γερμανοί σκοτώθηκαν, ενώ επιβραδύνθηκε η διαδρομή τους προς Ανατολάς”, ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων, προσθέτοντας ότι “η οδός Τσικαλαριών έχει βρει πλέον τη θέση, που της αξίζει στην πρόσφατη Ιστορία. Ηθική μας υποχρέωση είναι, άλλωστε, να αποδίδουμε την οφειλόμενη τιμή σε εκείνους, που πιστοί στα ιδανικά της ελευθερίας πάλεψαν και θυσιάστηκαν σε μια κοινή προσπάθεια αποτροπής του εισβολέα”.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Αμυντικός Ακόλουθος Νοτίου Ευρώπης, Πλοίαρχος Timothy Byles, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακό κέρασμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τσικαλαριών.

p1

p2

p3

p4

p5