Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

20/3/2019, Σημαντική στήριξη του Δήμου Χανίων για την αναβάθμιση της διοργάνωσης “Βενιζέλεια-Χανιά 2019” που θα την καταστήσει ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός

20.03.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 01:03

Τ. Βάμβουκας: Μετά από πρωτοβουλία μας συνενώσαμε τις δυνάμεις μας ώστε να μετατρέψουμε τα Βενιζέλεια στίβου σε κορυφαία αθλητική διοργάνωση

p1

Τοποθέτηση, με αφορμή την επισημοποίηση της οικονομικής στήριξης από τον Δήμο Χανίων της ιστορικής διοργάνωσης στίβου “Βενιζέλεια-Χανιά 2019” έκανε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας. Την απόφαση για την έγκριση του ποσού των 50.000 ευρώ με το οποίο ο Δήμος Χανίων στηρίζει τη διοργάνωση των Βενιζέλειων στίβου ενέκρινε κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 19 Μαρτίου 2019.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα:

Πριν από ένα χρόνο λάβαμε την πρωτοβουλία και σε συνεννόηση με τον ΓΓ Αθλητισμού κ. Ιούλιο Συναδινό, αλλά και τους προέδρους των δύο μεγάλων συλλόγων στίβου της πόλης μας, του Κύδωνα και του ΓΣ Ελ. Βενιζέλου, να συνενώσουμε τις δυνάμεις εδώ στα Χανιά και να μετατρέψουμε τα Βενιζέλεια στίβου σε κορυφαία αθλητική διοργάνωση όπου οι αθλητές θα μπορούν να πιάνουν τα όρια για τις μεγάλες διοργανώσεις, όπως Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αυτό το καταφέραμε με τις απαιτούμενες διεργασίες και το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε χτες την απόφαση κατά πλειοψηφία, ο Δήμος Χανίων να στηρίξει αυτή την σπουδαία και ιστορικής σημασίας, διοργάνωση”.

Ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε επίσης ότι:

Θα αποκτήσουμε στα Χανιά, μια διοργάνωση παγκόσμιου βεληνεκούς, ενώ τα ίδια τα “Βενιζέλεια-Χανιά2019” στίβου θα επανακτήσουν την αίγλη του παρελθόντος τους. Τα οφέλη θα είναι σημαντικά για την πόλη μας, αφενός γιατί ο ΣΕΓΑΣ θα στηρίξει με ένα ποσό τις τάξεως των 130 χιλιάδων ευρώ τη διοργάνωση, αφετέρου θα επενδυθούν χρήματα στο Εθνικό Στάδιο Χανίων ώστε να γίνει σύγχρονο γήπεδο αγώνων, αλλά και διεθνές προπονητήριο και ταυτόχρονα, να εξυπηρετεί τους αθλητές στα Χανιά και φυσικά τους πολίτες”.