Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

5/9/2019, Συμμετοχή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων στο Παγκόσμιο Συνέδριο Βιβλιοθηκών

05.09.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 01:09

Το Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκών και Ιδρυμάτων (International Federation of Library Associations and Institutions IFLA), διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με θέμα: «Βιβλιοθήκες: διάλογος για αλλαγή» και αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός παγκοσμίως στο χώρο των βιβλιοθηκών, με 3640 συμμετέχοντες από 140 χώρες.

Το Συνέδριο, που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από τις 24 έως και τις 30 Αυγούστου 2019, απευθυνόταν σε βιβλιοθήκες κάθε είδους, μεγέθους και τομέα και συνδύαζε την επιστημονική γραμματεία με την αναζήτηση πρακτικών λύσεων και την απόκτηση τεχνογνωσίας.

Τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων εκπροσώπησε η Προϊσταμένη, Βιβή Χουδαλάκη, η οποία είχε κύκλο συναντήσεων με επίσημους φορείς του χώρου, όπως τον Δρ. Φίλιππο Τσιμπόγλου, Γενικό Διευθυντή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, και την Αλεξάνδρα Παπάζογλου, Διευθύντρια των Βιβλιοθηκών του Κολεγίου Αθηνών και Πρόεδρο της ΕΕΒΕΠ. Στο Συνέδριο συμμετείχαν επίσης οι βιβλιοθηκονόμοι, Χρυσούλα Αντωνακάκη, ο Ανδρέας Σατλάνης, και η θεατρολόγος Σωτηρία Τατσοπούλου.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, που προσέφερε πολλές ευκαιρίες στους συμμετέχοντες για δικτύωση, επιστημονική ανάπτυξη και ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις σε ζητήματα, που αφορούν τις βιβλιοθήκες, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων είχε μια μοναδική ευκαιρία να παρουσιάσει το έργο και τις δράσεις της στη διεθνή κοινότητα.

Ευχαριστίες οφείλονται μεταξύ άλλων στην Οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου, στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, στην Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης και στους 160 εθελοντές, που ανταποκρίθηκαν με ζήλο στα καθήκοντα τους, συμβάλλοντας στην επιτυχία του Συνεδρίου.

Video παρουσίασης Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων στο Παγκόσμιο Συνέδριο Βιβλιοθηκών https://youtu.be/NaXMWg41lCc

p2

p2

p4

p1