Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

23/5/2019, Επίσκεψη του συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας, Philippe Lechermeier, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Χανίων: Στις 28/5/2019

23.05.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 01:05

Ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τον Ελληνο - Γαλλικό Σύλλογο Χανίων, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, διοργανώνουν εκδήλωση γνωριμίας – συζήτησης του κοινού με τον εικονογράφο και συγγραφέα, Philippe Lechermeier, την Τρίτη 28 Μαΐου 2019, ώρα 7μ.μ., στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Χανίων στο Δημοτικό Κήπο.

Βιογραφικό σημείωμα Φ. Λεσερμέιερ:

Ο Φιλίπ Λεσερμέιερ γεννήθηκε το 1968 στο Στρασβούργο της Γαλλίας Από μικρός ήταν ονειροπόλος. Αγαπημένη του ιστορία είναι ο "Μιχαήλ Στρογκόφ" του Ιουλίου Βερν. Πριν ασχοληθεί συστηματικά με τη συγγραφή είχε κάνει διάφορα επαγγέλματα από εμφιαλωτής μπίρας και νυχτοφύλακας μέχρι ταχυδρόμος και οξυγονοκολλητής.

Μετά τις σπουδές  φιλολογίας και ιστορίας, ο Philippe Lechermeier στρέφεται γρήγορα προς τη λογοτεχνία. Είναι συγγραφέας πολλών άλμπουμ και συλλογής διηγημάτων.

Η γραφή του χαρακτηρίζεται από την ποίηση, το χιούμορ, την εφευρετικότητα και την ικανότητά του να αποστασιοποιείται από τους κώδικες και τα λογοτεχνικά σχήματα.

 Οι ιστορίες του, προσφέρουν διάφορα επίπεδα ανάγνωσης, γεγονός που καθιστά τα βιβλία του αγαπητά τόσο από παιδιά όσο και από ενήλικες.

 Έχει αποσπάσει πολλά βραβεία και τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες.

p1p2p5p5