Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

15/5/2019, Αλλάζει “όψη” το Χωρδάκι της ΔΕ Ακρωτηρίου- Ξεκινούν εργασίες ανάπλασης σε δρόμους, υπεγράφη η σύμβαση από τον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα

15.05.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 01:05

Επίσκεψη Δημάρχου και στον Μουζουρά της ΔΕ Ακρωτηρίου, εκεί που ολοκληρώθηκε το έργο ανάπλασης

 

Υπεγράφη την Τετάρτη (15/5) από τον Δήμαρχο Χανίων Τασο Βάμβουκα και τον ανάδοχο εργολάβο η σύμβαση του έργουΑνάπλαση οδών Ελιάς και Κάμερας Οικισμού Χωρδακίου”, προϋπολογισμού μελέτης 170.000 ευρώ και ποσού σύμβασης (μετά την έκπτωση) 90.000 ευρώ με ΦΠΑ.

 

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε στο πρώην Κοινοτικό κατάστημα Χωρδακίου και, εκτός του Δημάρχου Χανίων που εξέφρασε την ικανοποίηση του για αυτή την εξέλιξη που αναβαθμίζει τον συγκεκριμένο οικισμό της ΔΕ Ακρωτηρίου, παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι Κυριάκος Καζάκος και Ελευθερία Αλιφιεράκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Κουτράκης, ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Χωρδακίου Δημήτρης Κοζωνάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

Το συγκεκριμένο έργο ανάπλασης στον οικισμό Χωρδακίου θα ξεκινήσει άμεσα και οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

 p1

Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και υπηρεσιακούς παράγοντες επισκέφτηκε τον οικισμό του Μουζουρά, όπου ολοκληρώθηκε το σημαντικό έργο ανάπλασης, που αναβαθμίζει την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής.

p2

Το έργο που ολοκληρώθηκε στον Μουζουρά αφορά στην ανάπλαση δρόμων που συνδέουν την εκκλησία του οικισμού (Άγιος Παντελεήμονας), με την πλατεία Λούτρας, τμήματα που παρουσιάζουν εξαιρετικό αρχιτεκτονικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον. Σε τμήμα που επίσης έγινε ανάπλαση βρίσκεται το αγροτικό ιατρείο της περιοχής, ενώ στο πλαίσιο της ανάπλασης πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, πλακοστρώσεις, ξύλινες κατασκευές, διαμόρφωση χώρων πρασίνου, τοποθέτηση φωτιστικών.

p3

Σημειώνεται, ότι ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας πραγματοποίησε αυτοψία στο πάρκο στον Μουζουρά που ξεκίνησαν εργασίες ανακατασκευής του και το οποίο βρίσκεται πλησίον του πρώην δημοτικού σχολείου της περιοχής.