Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

28/6/2019, Τοποθέτηση Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα μετά την υπογραφή της σύμβασης για την έρευνα υδρογονανθράκων στην θαλάσσια περιοχή δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης

28.06.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 02:06

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας που παρευρέθηκε στην τελετή της υπογραφής της σύμβασης για την έρευνα υδρογονανθράκων στην θαλάσσια περιοχή δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης, που έλαβε χώρα την Πέμπτη (27/6) στην Αθήνα, έκανε την εξής τοποθέτηση:

p1

Ο σταθερός στόχος της χώρας μας πρέπει να είναι να καταστεί ενεργειακά αυτόνομη και απώτερος στόχος της είναι, αυτή η αυτονομία να προέλθει αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η εξόρυξη υδρογονανθράκων και αναφέρομαι μόνο στο φυσικό αέριο, είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να απορρίψουμε, έως ότου φτάσουμε στο σημείο, κάποια στιγμή στο μέλλον, να απεξαρτηθούμε πλήρως από τα ορυκτά καύσιμα.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τηρούνται οι αυστηρότεροι περιβαλλοντικοί όροι, που όπως φαίνεται, έχουν συμπεριληφθεί στην παρούσα σύμβαση, για να μην κινδυνεύσει το θαλάσσιο περιβάλλον. Εξάλλου, το θαλάσσιο περιβάλλον είναι κατά πολύ πολυτιμότερο από τα ορυκτά καύσιμα που θα εξορυχθούν. Είναι σαφές ότι η προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος αποτελεί για όλους μας, την ύψιστη προτεραιότητά”.

p2

Στο περιθώριο της τελετής υπογραφής της σύμβασης για την έρευνα υδρογονανθράκων, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας συνομίλησε με τον Αμερικανό Πρέσβη στην Ελλάδα κ. Τζέφρυ Πάιατ (Geoffrey R. Pyatt), παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργου Σταθάκη.