Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

02/06/2021, Μουσικό Αφιέρωμα, στο πλαίσιο του Εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

02.06.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 03:06

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ διοργανώνουν Μουσικό Αφιέρωμα, στο πλαίσιο του Εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021, ώρα 21.00, στην Πλατεία Κατεχάκη, στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων.

Η Ελληνική Επανάσταση αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για πολλούς ανθρώπους της Τέχνης και του Πολιτισμού, Έλληνες και ξένους.

Το Μουσικό αφιέρωμα σχεδίασαν και παρουσιάζουν η Μπέλα Λιονάκη στο ακορντεόν και ο Δημήτρης Ντρουμπογιάννης στο πιάνο. Μαζί τους, ο Γιάννης Μελαμπιανάκης στο μπουζούκι και ο Γιώργος Λουτσέτης στα κρουστά. 

Τα τραγούδια ερμηνεύει το Φωνητικό Σύνολο "Μουσικοί Ορίζοντες" της Μπέλας Λιονάκη, αποτελούμενο από τους Νίκο Βλαζάκη , Νίκο Βλαμάκη , Στελλίνα Ιωαννίδου, Άννα-Μαρία Κορακάκη, Χρυσή Μπουζουνιεράκη και Ειρήνη Τζομπανάκη.

Καλλιτεχνική Επιμέλεια του Προγράμματος: Μπέλα Λιονάκη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα Σπουδαίων Συνθετών - Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Γιάννη Μαρκόπουλου, Χρήστου Λεοντή - σε στίχους Εξαιρετικών Στιχουργών-Ποιητών - Ρήγα Βελεστινλή, Νίκου Γκάτσου, Ιάκωβου Καμπανέλλη, Οδυσσέα Ελύτη, Παύλου Μάτεσι).

 

p1