Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

02/06/2021, “Χιλιόμετρα Αγάπης”: μια δράση του Συλλόγου “Ορίζοντας”, με την στήριξη του Δήμου Χανίων

02.06.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 02:06

Ενημέρωση για τη δράση “Χιλιόμετρα Αγάπης”, ένα ποδηλατικό αγώνα που διοργανώνεται από τον Συλλόγο Εθελοντικής Στήριξης και Προσφοράς “Ορίζοντας”, με την στήριξη του Δήμου Χανίων και την Περιφέρειας Κρήτης, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, 02/06/2021, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου.

Στη Συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Παιδείας, Υγείας και Πολιτισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Σοφία Μαλανδράκη και η εκπρόσωπος του Συλλόγου “Ορίζοντας”, Αργυρώ Δρακάκη.

Η δράση “Χιλιόμετρα Αγάπης” που ξεκινάει από αύριο 3 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, αφορά σε ένα συμβολικό ποδηλατικό αγώνα σε virtual μορφή, σκοπό έχει να διαδώσει το μήνυμα ότι ο “καρκίνος μπορεί να νικηθεί” και ολοκληρώνεται την Κυριακή 06/06/2021, Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου.

Ο Δήμος Χανίων στηρίζοντας τα “Χιλιόμετρα Αγάπης” ξεκινά το Σαββάτο, 05/06/2021 στις 11.00 μια ποδηλατική διαδρομή από την Πλατεία Κατεχάκη έξω από το ΚΑΜ, μέχρι τον Δημοτικό Κήπο Χανίων.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος, κ. Ζερβουδάκη τόνισε πως: “Είμαστε εδώ, για να δώσουμε ένα μήνυμα ζωής, ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε όλο τον κόσμο, συμμετέχοντας όλοι σε αυτόν τον αγώνα ευαισθητοποίησης, σε αυτή τη δράση που συνδράμει και ο Δήμος Χανίων, η οποία έχει να κάνει με την αλληλεγγύη και τη φροντίδα προς τον συνάνθρωπο”.

Τέτοιες δράσεις έρχονται να κινητοποιήσουν όλους εμάς, να πούμε στους δικούς μας ανθρώπους να κάνουν τεστ ελέγχου και πρόληψης και να στηρίξουμε αυτούς που υποφέρουν. Η Περιφέρεια Κρήτης με το δικό της τρόπο στηρίζει τις δράσεις του “Ορίζοντα”, γνωρίζοντας την αξία τους” επισήμανε με την σειρά της, η κ. Μαλανδράκη.

Η εκπρόσωπος του Συλλόγου “Ορίζοντας”, κ. Δρακάκη, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Με αυτή τη δράση θέλουμε να συγκεντρώσουμε όσα περισσότερα ποδηλατικά χιλιόμετρα μπορούμε και να στείλουμε ένα δυνατό, ελπιδοφόρο και αισιόδοξο μήνυμα σε όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας, που μάχονται για τη ζωή τους, που παλεύουν με τον καρκίνο. Να στείλουμε το μήνυμα ότι είμαστε δίπλα σε όλους αυτούς που ήδη έχουν νοσήσει και που έχουν θεραπευτεί”.

Τέλος, στη δράση συμμετέχει και ο Παναγιώτης Μπαλολάκης, που συνεχίζει το ποδηλατικό ταξίδι του, απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας, αφιερώνοντας τα χιλιόμετρα που θα διανύσει από αύριο 03/06/2021 μέχρι και την Κυριακή 06/06/2021 στη δράση.

Περισσότερες πληροφορίες για την δράση μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.orizondas.gr

p1

p2

p3

 

Αρχεία

  1. _mg_9441