Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Συνάντηση του Δημάρχου Χανίων, Π.Σημανδηράκη με τους επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου για την πορεία του έργου αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς Χανίων

03.12.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 02:12

Τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων υποδέχτηκε το πρωί της Παρασκευής, 03/12/2021, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, όπου τους ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις, αναφορικά με την πορεία του έργου αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς, έπειτα από επαφές που πραγματοποίησε στην Αθήνα με στελέχη του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Στη συνάντηση μετείχαν εκτός των επικεφαλής -και εκπροσώπων ορισμένων εξ αυτών, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Καλογριδάκης και εκπρόσωποι από τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς.

Στο περιθώριο της συνάντησης, ο Δήμαρχος Χανίων ανέφερε σε δηλώσεις του: «Ενημέρωσα τους επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα για τις τελευταίες εξελίξεις, που αφορούν στο έργο. Πριν λίγες μέρες, στις 30 Νοεμβρίου, μας κοινοποιήθηκε η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου, η οποία θέτει ζητήματα όσον αφορά στη διαγωνιστική διαδικασία και δεν μας επιτρέπει την ολοκλήρωση της τελικής φάσης, με την υπογραφή της σύμβασης και τελικά την εκκίνηση του έργου».

«Συγκαλέσαμε άμεσα τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, αναθέσαμε στη Νομική μας Υπηρεσία να καταθέσει αίτημα ακύρωσης της απόφασης και χθες επισκέφτηκα μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και νομικό, Ν. Χαζιράκη, το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου θα μπορέσουμε την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου  να συζητήσουμε την συγκεκριμένη απόφαση και να διεκδικήσουμε την ανάκλησή της», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Σημανδηράκης και συμπλήρωσε πως:

«Τα δεδομένα μπορεί να μας έχουν αιφνιδιάσει, όμως -όπως εξήγησα και στους επικεφαλής- είμαι σίγουρος ότι και τα νομικά επιχειρήματα, αλλά και η σκοπιμότητα  του έργου, όσον αφορά στο δημόσιο συμφέρον, θα επιτρέψουν την ομαλή έκβαση του συγκεκριμένου ζητήματος, το οποίο θα οδηγήσει στην εκκίνηση των εργασιών σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα».

Τέλος ο κ. Σημανδηράκης τόνισε πως η επιτροπή που ασχολήθηκε με τη σύνταξη του διαγωνισμού, συστήνεται έπειτα από κλήρωση με τη συμμετοχή συναρμόδιων φορέων καθώς και του Δήμου, για να εξασφαλιστεί η ανεξαρτησία και αμεροληψία στην διαδικασία. Παρόλα αυτά, ο Δήμαρχος Χανίων ξεκαθάρισε ότι έχει γίνει έλεγχος της προκήρυξης από όλα τα αρμόδια νομικά όργανα και δεν διαπιστώθηκε κανένα απολύτως πρόβλημα.

1

Αρχεία

  1. epikefalis_dimarxeio