Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Μήνυμα Αντιδημάρχου Χανίων, Γ. Νικηφοράκη, για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

04.10.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 02:10

Με την ευκαιρία του εορτασμού της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Νικηφοράκης, σε μήνυμά του επισημαίνει:

«Ο Δήμος μας καταβάλλει καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια από κοινού με τη φιλοζωική κοινότητα και τους εθελοντές, προωθώντας δράσεις και πρωτοβουλίες, που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ζώων, αδέσποτων και δεσποζόμενων. Σύμφωνα με τη Διεθνή Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων, άλλωστε, κάθε ζώο δικαιούται φροντίδας, προσοχής και προστασίας.

Έτσι, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας αντιμετωπίζουμε το ζήτημα των αδέσποτων ζώων, προβαίνοντας σε στειρώσεις σε συνεργασία με ιδιώτες κτηνιάτρους και προωθώντας τις υιοθεσίες αδέσποτων ζώων συντροφιάς από ιδιώτες. Συγκεκριμένα, κατά τα τελευταία 2 χρόνια πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 425 στειρώσεις και 261 υιοθεσίες, ενώ έχουν δαπανηθεί περισσότερα από 20.000 ευρώ σε ξηρά τροφή που διοχετεύεται στους 15 σταθμούς τροφής και νερού που δημιουργήσαμε για τα αδέσποτα ζώα.

Παράλληλα, μέσα από το πρόγραμμα «ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΖΩΟ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ» με οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 και πιστοποιητικό υιοθεσίας από τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων, παρέχεται 60% έκπτωση στον μηνιαίο λογαριασμό και στα πάγια τέλη της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., για όσους υιοθετούν αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Έτσι, βασικός σκοπός μας είναι η σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, μέσω της στείρωσης, σήμανσης, καταγραφής και υιοθεσίας τους, καθώς και η ευζωία τους, με την εξασφάλιση της απαραίτητης κτηνιατρικής φροντίδας, τροφής και νερού.»

Επισκεφθείτε τη σελίδα του Δήμου Χανίων στο Facebook, “Υιοθετήστε ένα αδέσποτο – @adoptastray.chania”, η οποία έχει δημιουργηθεί ειδικά για τα αδέσποτα ζώα και όσους επιθυμούν να υιοθετήσουν ζώο συντροφιάς.

 

p1