Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

07/06/2021, Στο πατρικό σπίτι των Θεοδωράκηδων στον Γαλατά, ο Δήμαρχος Χανίων, Π. Σημανδηράκης και η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη

07.06.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 04:06

Στην πατρική οικία των Γιάννη και Μίκη Θεοδωράκη, στον Γαλατά, βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, με αφορμή την υποβολή στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» της πρότασης του Δήμου Χανίων για εξοπλισμό του χώρου και τη λειτουργία του Μουσείου “Γιάννης και Μίκης Θεοδωράκης”, στον ίδιο χώρο.

Ο Δήμαρχος Χανίων, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Γιάννη Γιαννακάκη και την Διευθύντρια Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου, Σεβαστή Πολυχρονάκη, παρουσίασαν στην Πρόεδρο της Επιτροπής την ολοκληρωμένη πρόταση του Δήμου Χανίων που έχει υποβληθεί προς ένταξη στο «Τρίτσης». Η πρόταση προϋπολογισμού 400.000 ευρώ περίπου, αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακού και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, αλλά και επίπλων για τη λειτουργία του Μουσείου, με στόχο να καταστεί ο χώρος επισκέψιμος, προσβάσιμος και λειτουργικός για το ευρύ κοινό.

Σε δηλώσεις που έγιναν με το πέρας της επίσκεψης, ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης, επεσήμανε ότι η πρόταση του Δήμου Χανίων που έχει υποβληθεί στο πρόγραμμα «Τρίτσης», “εντάσσεται στις παράλληλες δράσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, και με τη συμβολή της Προέδρου της Επιτροπής 2021, έχουμε τη βεβαιότητα ότι το επόμενο διάστημα θα εγκριθεί και θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση του σημαντικού έργου για τον τόπο”. Εξέφρασε τις ευχαριστίες του και προς την Επιτροπή και προς τον Σύλλογο Φίλων Μίκη Θεοδωράκη.

Με τη σειρά της η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη τόνισε τη συμβολή σημαντικών ανθρώπων στην προβολή της Ελλάδας παγκοσμίως, στην πορεία των 200 χρόνων του σύγχρονου ελληνικού κράτους, “και ο Μίκης Θεοδωράκης είναι από τους ανθρώπους που είναι οι πλέον επιδραστικοί. Τα τραγούδια του τα έχουν τραγουδήσει Έλληνες και ξένοι, άρα η μεγαλύτερη απόδοση τιμής είναι το σχέδιο που κατέθεσε ο Δήμος Χανίων. Ευελπιστούμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα εγκρίνει και τη σχετική πρόταση και με τον τρόπο αυτό θα τιμήσουμε τη διαδρομή και την προσφορά τους στην Ελλάδα”, συμπλήρωσε η κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος Αγοραστάκης, ευχαρίστησε την Επιτροπή στο πρόσωπο της Προέδρου, για τη στήριξη στην ολοκλήρωση του έργου και υπογράμμισε την ελπίδα ότι “ένα όνειρο -δεκαετίας πλέον-, θα βρει τη λύση του”.

Η κ. Πολυχρονάκη εξήγησε ότι με τη βοήθεια της τεχνολογίας το έργο θα αναδείξει τη ζωή και το έργο των Θεοδωράκηδων και θα είναι σημαντικό εργαλείο για πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις, ενώ ο αρχιτέκτονας Κώστας Βαμβακάς ανέφερε πως “οι εργασίες που έγιναν μετατόπισαν ελαφρώς το αρχικό κτίσμα με σκοπό τη σύνδεση με το πλησίον κτίριο, ώστε όλος ο χώρος να καταστεί ένα κέντρο πολιτισμού για τον Γιάννη και τον Μίκη”.

p1

p2

p3

p4

p5

Αρχεία

  1. galatas_patriko_theodoraki_(1)