Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Ολοκληρώθηκαν από τα συνεργεία του Δήμου Χανίων οι εργασίες αναβάθμισης του δημόσιου χώρου στην οδό Πλουμιδάκη – Παραδίδεται στην κυκλοφορία

07.07.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 04:07

Στην κυκλοφορία δίδεται και πάλι από σήμερα η οδός Πλουμιδάκη, κάθετος στις οδούς Τζανακάκη και Ανδρέα Παπανδρέου, στο κέντρο της πόλης, με μέριμνα των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Χανίων.

Οι εργασίες αφορούσαν στην επέκταση στο πλάτος του πεζοδρομίου και παρεμβάσεις για την προσβασιμότητα, από τη μεριά του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας, η αντικατάσταση των παλαιών και φθαρμένων στύλων φωτισμού με νέους, καθώς και η κατάργηση ελεγχόμενης στάθμευσης Ι.Χ. οχημάτων από την πλευρά του Δημοτικού Κήπου. Η θέση στάθμευσης ΑΜΕΑ που βρισκόταν στο σημείο, μεταφέρεται στην οδό Τζανακάκη.

Παράλληλα, τα συνεργεία του Δήμου Χανίων προχώρησαν σε διαγράμμιση του οδοστρώματος, με προτεραιότητα στους πεζούς, όπου αναδείχθηκαν οι διαβάσεις και η κυκλοφορία στα δύο ρεύματα, ενώ οριοθετήθηκε και το τμήμα του δρόμου που θα γίνεται η επιβίβαση/αποβίβαση επιβατών των τουριστικών λεωφορείων.

Να σημειωθεί ότι σε όλο το μήκος της οδού απαγορεύεται πλέον η στάση και η στάθμευση ΙΧ, πλην ολιγόλεπτης στάσης των τουριστικών λεωφορείων.

p1

p2

p3

p4

p5

Αρχεία

  1. ploumidaki_erga_5