Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

08/04/2021, Επιστολή Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη στα Υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας, για την ασφαλέστερη επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων

08.04.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 03:04

Με επιστολή του στα συναρμόδια Υπουργεία, Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, κατέθεσε τις παρατηρήσεις του Δήμου Χανίων σχετικά με την επικείμενη έκδοση της ΚΥΑ για την επαναλειτουργία ορισμένων βαθμίδων των σχολικών μονάδων Β΄/θμιας Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή που αποστέλλεται στους κ.κ. Υπουργούς, Νίκη Κεραμέως και Βασίλη Κικίλια, τονίζεται η αδήριτη και επιτακτική ανάγκη για:

  • Διεύρυνση του ηλικιακού ορίου (16-18 ετών) που έχει προταθεί για την προμήθεια self-test, από το 15ο έτος ηλικίας, ώστε να καλύπτει όλους τους μαθητές των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αντίστοιχα, η διεύρυνση πρέπει να γίνει και για τους μαθητές άνω των 18 ετών, που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκε πρόβλεψη για το μεγάλο εύρος ηλικίας ενήλικων μαθητών που φοιτούν σε Εσπερινά Λύκεια και ΕΠΑ.Λ..

  • Πρόβλεψη για την υποχρεωτική προμήθεια των self-test, από το πάσης φύσεως βοηθητικό προσωπικό, (καθαρίστριες, εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ, εργαζόμενοι σε κυλικεία κλπ), που απασχολείται στις αντίστοιχες σχολικές μονάδες, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.

  • Ρύθμιση ώστε να δοθεί προτεραιότητα και να συμπεριληφθεί στις ομάδες που χρήζουν εμβολιαστικής κάλυψης και το ως άνω προσωπικό.

Ο Δήμαρχος Χανίων, τόνισε ότι οι παρατηρήσεις που κατατέθηκαν στην επιστολή, θα τύχουν της δέουσας σημασίας καθώς το άνοιγμα των σχολείων πρέπει να γίνει με τον ασφαλέστερο τρόπο για όλους, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να δοθεί και η ανάλογη προτεραιότητα για τη συγκεκριμένη κατηγορία βοηθητικού προσωπικού, απασχολούμενου σε σχολικές μονάδες.

Αρχεία

  1. panagiotis_simandirakis