Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Γαλάζιες Σημαίες σε 12 παραλίες του Δήμου Χανίων

09.07.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 15:59

Π.Σημανδηράκης: “Καταφέραμε να τις αυξήσουμε φέτος, μία ακόμα παραλία με Γαλάζια Σημαία του χρόνου”

Σε 12 παραλίες του Δήμου Χανίων κυματίζουν φέτος οι Γαλάζιες Σημαίες για το 2021, το διεθνές περιβαλλοντικό σύμβολο ποιότητας που απονέμεται σε οργανωμένες παραλίες, οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει το πρόγραμμα, όπως η καταλληλότητα και καθαρότητα των νερών της ακτή, η ασφάλεια των λουομένων κα.

Στην τοποθέτηση της πρώτης Γαλάζιας Σημαίας για το 2021, βρέθηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, στην παραλία του Καλαθά, όπου ανέκτησε φέτος τη διάκριση και πλέον στο σημείο κυματίζει και πάλι η σημαία. Μαζί του στην έπαρση της σημαίας βρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι, Γιάννης Νικηφοράκης και Στέλιος Μιχαηλάκης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κουνουπιδιανών, Μανώλης Τσιτωνάκης.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Χανίων ανέφερε: «Με πολύ μεγάλη χαρά ολοκληρώνουμε φέτος τη διαδικασία ανάρτησης των Γαλάζιων Σημαιών στον Δήμο Χανίων, διάκριση που πιστοποιεί τόσο την ποιότητα των νερών όσο και τη συνολική παροχή υπηρεσιών, που καθιστούν τις παραλίες μας ασφαλείς και προσβάσιμες στους πολίτες. Είναι σημαντικό ότι καταφέραμε να αυξήσουμε φέτος τις Γαλάζιες Σημαίες και να έχουμε μία επιπλέον στον Δήμο μας, όπως επίσης είναι σημαντικό ότι του χρόνου θα φτάσουμε συνολικά στις 13, με την παραλία του Βλητέ, που από φέτος είναι υπό ένταξη».

Συμπληρωματικά ο κ. Σημανδηράκης τόνισε: «καλύπτουμε περιοχές όπου συγκεντρώνουν την υψηλή προτίμηση των πολιτών και των επισκεπτών και που καθιστούν τον Δήμο μας πιο ελκυστικό μέρος. Συνολικά ελπίζουμε και αυτή η διαδικασία να συμβάλλει στην καλύτερη πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου, δεδομένων των δυσκολιών που αντιμετωπίσαμε στο παρελθόν. Με ασφάλεια, σύμφωνα με τους κανόνες των ειδικών, να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε φέτος μία επιτυχημένη σεζόν».

Από τη μεριά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Γιάννης Νικηφοράκης συμπλήρωσε πως «φέτος έχουμε την καλύτερη δυνατή μέριμνα στις παραλίες μας, όπου τα συνεργεία μας έχουν φροντίσει να τοποθετήσουν νέα αποδυτήρια, διαδρόμους καθώς και επιπλέον καλαθάκια αποκλειστικά για ανακύκλωση, σε συνεργασία με την υπηρεσία καθαριότητας και τη Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α.. Παράλληλα, έχουμε φροντίσει να εξασφαλίζουμε πρόσβαση για όλους του συμπολίτες μας, με την τοποθέτηση τριών (3) αυτοκινούμενων θέσεων για ΑΜΕΑ (SEATRACK), καθώς και ξεχωριστών καθισμάτων τύπου JOB στις παραλίες του Δήμου μας».

Οι παραλίες στις οποίες αναρτήθηκαν οι Γαλάζιες Σημαίες για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν είναι: 7 στη Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας: Χρυσή Ακτή, Άγιοι Απόστολοι (2 σημεία), Καλαμάκι, Σταλός, Αγία Μαρίνα (2 σημεία), 4 στη Δ.Ε. Ακρωτηρίου: Αγ. Ονούφριος, Καλαθάς, Σταυρός, Μαράθι και 1 στη Δ.Ε. Χανίων: Νέα Χώρα.

1

2

3

4

5

6

Αρχεία

  1. galazia_simaia_kalathas_(2)