Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

11/06/2021, Σχεδόν 4.5 τόνους ηλεκτρικά απόβλητα συγκέντρωσαν Δήμος Χανίων και Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. με το σύστημα «πόρτα-πόρτα»

11.06.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 03:06

Στην προγραμματισμένη αποκομιδή των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων προχώρησαν την Τρίτη 08/06, από κοινού τα συνεργεία Δήμου Χανίων – Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. ΑΕ (ΟΤΑ), όπως είχε ανακοινωθεί.

Κατά τη διάρκεια της ολοήμερης δράσης, συγκεντρώθηκαν 4.370 κιλά από ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, από τους πολίτες που είχαν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα, από όλο το εύρος του Δήμου Χανίων.

Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη δράση τον τελευταίο χρόνο, με τη συμμετοχή των πολιτών να είναι ολοένα και πιο αυξημένη.

Σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας και Πρόεδρος της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. ΑΕ, Μιχάλης Τσουπάκης τόνισε: «Η συγκεκριμένη δράση πρόκειται να καθιερωθεί, καθώς βλέπουμε ότι οι ανάγκες είναι μεγάλες και οι πολίτες πλέον ενδιαφέρονται ουσιαστικά να ανακυκλώσουν τις άχρηστες συσκευές τους και όχι να τις πετάξουν στα σκουπίδια. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους: στην πρώτη αποκομιδή μαζέψαμε περίπου 1.5 τόνο ηλεκτρικά απόβλητα, τη δεύτερη φορά έφτασαν τους 3 τόνους και τώρα είδαμε ότι η συγκέντρωση ξεπέρασε τους 4 τόνους. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τη δράση αυτή, με μεγαλύτερη συχνότητα μέσα στον χρόνο, τόσο για να εξυπηρετήσουμε τους συμπολίτες μας, αλλά και για να διαδώσουμε σε ακόμα περισσότερους το μήνυμα της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος».

1

2

3

4

Αρχεία

  1. ilektrikes_siskeues_(1)