Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

12/04/2021, Με πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων, διάθεση ατομικών συσκευασιών self–test για τις σχολικές μονάδες Β΄θμιας Εκπαίδευσης

12.04.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 01:04

Στην παράδοση ατομικών συσκευασιών αυτοδιαγνωστικών τεστ (self-test) προχωρά ο Δήμος Χανίων, για τις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου (Λύκεια, ΕΠΑΛ, Ειδικά Σχολεία, Εσπερινό Λύκειο και ΕΠΑΛ).

Ειδικότερα, έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης και Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Χανίων, Αντώνη Βαρδάκη, παραδόθηκαν συνολικά 360 self-test για το προσωπικό καθαριότητας, του εργαζομένους των κυλικείων, τους ωφελούμενους του προγράμματος του Ο.Α.Ε.Δ., καθώς και για περιπτώσεις μαθητών/εκπαιδευτικών που δεν έχουν προμηθευθεί, προσφορά του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Χανίων.

Στόχος της συγκεκριμένης προσφοράς, είναι να λυθούν το ταχύτερο δυνατόν προβλήματα και ελλείψεις, που δεν είχαν προβλεφθεί από τα αρμόδια Υπουργεία για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Σε δήλωσή του ο κ. Βαρδάκης επισημαίνει: “Επειδή πέραν των εκπαιδευτικών και μαθητών, στο σχολείο εισέρχονται καθημερινά και άλλα πρόσωπα, για την υγειονομική ασφάλεια όλης της σχολικής κοινότητας, θέτουμε στη διάθεση κάθε σχολικής μονάδας την παροχή ενός σετ 20 δόσεων αυτοδιαγνωστικών τεστ, προκειμένου να υπάρχει κάλυψη για το επόμενο διάστημα των δύο εβδομάδων.

Ο Δήμος και οι φορείς του βρίσκονται σταθερά δίπλα στη σχολική κοινότητα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η λειτουργία των σχολείων μας στο ασφαλέστερο υγειονομικό επίπεδο. Η υγειονομική κατάσταση παραμένει δύσκολη και χρειάζεται αυξημένη προσοχή από όλους μας”.

 

P2

Αρχεία

  1. selftest_(1)