Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

100 μέρες «Ποδηλατώντας την Ελλάδα»: Το ταξίδι του Παναγιώτη Μπαλολάκη με αφετηρία τα Χανιά συνεχίζεται

13.08.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 01:08

100 μέρες πάνω στο ποδήλατο συμπληρώνει σήμερα, ο Παναγιώτης Μπαλολάκης στην πρωτότυπη οικολογική διαδρομή του, με τίτλο: “Ποδηλατώντας την Ελλάδα - Cycling Greece”.

Ο ερασιτέχνης αλλά έμπειρος ποδηλάτης από τα Χανιά ξεκίνησε το ταξίδι του από το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, στις 4 Μαΐου 2021, και με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων πραγματοποιεί ένα μοναδικό ποδηλατικό ταξίδι σε όλη τη χώρα. Φιλοδοξία και στόχος του κ. Μπαλολάκη είναι να ταξιδέψει περισσότερα από 7.000 χιλιόμετρα, διασχίζοντας την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη σε διάστημα 180 ημερών και σήμερα έχει επιτύχει να καλύψει σχεδόν τα 2/3 του στόχου του.

Αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι έχει καταφέρει να διατηρήσει ένα χαμηλό, σχεδόν μηδενικό, οικολογικό αποτύπωμα στέλνοντας παράλληλα ένα ισχυρό περιβαλλοντικό μήνυμα για τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης σε μια περίοδο που τόσο η χώρα όσο και ολόκληρος ο πλανήτης το έχει ανάγκη.

Ο Παναγιώτης Μπαλολάκης, έως τώρα έχει διασχίσει το μεγαλύτερο μέρος του Νομού Αττικής και του  Νομού Ευβοίας, ενώ έχει επισκεφθεί όλους τους αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται στην διαδρομή του, μεταξύ των οποίων και τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Σήμερα, οι 100 μέρες του ταξιδιού του, βρίσκουν τον κ. Μπαλολάκη στην Κορέστεια ενώ επόμενοι σταθμοί στην διαδρομή του είναι:  Καστοριά, Άργος Ορεστικό, Γρεβενά, Μέτσοβο, Ιωάννινα.

 

Τέλος, μέσα από τις σελίδες της δράσης στο Facebook και στο Instagram μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες και υλικό από τη διαδρομή του Παναγιώτη Μπαλολάκη σταθμό - σταθμό, μέχρι να ολοκληρώσει το ταξίδι του και να επιστρέψει πίσω στα Χανιά, απ’ όπου ξεκίνησε.

 

p1

p2

p3

p4

p5

p6

p7