Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

14/06/2021, Με τρεις εκθέσεις ξεκινάει τις πολιτιστικές δράσεις για το καλοκαίρι 2021 ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ.

14.06.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 04:06

Επίσημη παρουσίαση των νέων πολιτιστικών δράσεων που συνδιοργανώνουν Δήμος Χανίων και Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ. στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, πραγματοποιήθηκε με συνέντευξη Τύπου για τα εγκαίνια τριών νέων εκθέσεων που θα στεγάζονται στο παλιό λιμάνι Χανίων.

Κατά τη συνέντευξη τύπου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χανίων, Γιάννης Γιαννακάκης, δήλωσε: “Στον Δήμο Χανίων και στην Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ. είμαστε πολύ χαρούμενοι που αυτή την εβδομάδα εγκαινιάζουμε τρεις νέες εκθέσεις. Το κοινό γνώρισμα και στις τρεις αυτές εκθέσεις, είναι ότι μας δίνουν τη χαρά να επιστρέψουμε σε μια μορφή κανονικότητας που επιτρέπει στους πολίτες να επισκέπτονται τις εκθέσεις ως ένα χώρο ουσιαστικής μόρφωσης και πολιτισμού. Σας καλούμε όλους από σήμερα στην έκθεση “Selfie” στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” και από την Τετάρτη στο Μεγάλο Αρσενάλι, με τις εκθέσεις “Μια ματιά στο 21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας” και “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα”, να απολαύσετε κι εσείς αυτό το είδος του πολιτισμού που προτείνουμε για όλους”.

Συμπλήρωσε επίσης, ότι είναι μια εβδομάδα η οποία αποτελεί μόνο την αρχή, καθώς εκθέσεις τέτοιου είδους θα έχουμε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού με την ελπίδα να υπάρχει δραστηριότητα και τον υπόλοιπο χρόνο.

Ο Δημήτρης Τσακαλάκης, Μέλος της Επιτροπής Αρχιτεκτονικών Θεμάτων του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, ανέφερε για την έκθεση αρχιτεκτονικής “Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα” ότι είναι η πρώτη από μια σειρά εκθέσεων που θα ακολουθήσουν στο Κ.Α.Μ. σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και αφορούν σε εκθέσεις γνωστών Ελλήνων αρχιτεκτόνων που έχουν γίνει στο παρελθόν στο Μουσείο Μπενάκη και έχουμε την τύχη με αφορμή αυτή τη συνεργασία να τις δούμε στο επόμενο χρονικό διάστημα και στην πόλη μας.

Η Στέλλα Κουτσουπάκη, πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συλλόγου Χανίων, προσκάλεσε τον κόσμο στην ιδιόμορφη έκθεση «Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας», η οποία προσεγγίζει το ιστορικό γεγονός και το συνδυάζει με τη γαστρονομία, το λόγο και την μουσική. Η έκθεση συμπεριλαμβάνει 21 φωτογραφίες που αφορούν γαστρονομικές δημιουργίες του chef και εμπνευστή της έκθεσης Ιωσήφ Πετρώφ, τις οποίες έχει φωτογραφίσει ο Διογένης Παπαδόπουλος.

Στην αίθουσα θα ακούγεται σε “λούπα” το κείμενο μεταφρασμένο σε 2 γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά) με μουσικό υπόβαθρο, μουσική σύνθεση ειδικά για την περίσταση από τον συνθέτη-πιανίστα Πάνο Γιαμπουλντάκη. Επίσης σε ένα πίνακα θα είναι σχεδιασμένος ο αριθμός 200, όπου ο κάθε επισκέπτης θα μπορεί να αφήσει την σκέψη του ή ένα σχέδιο της έμπνευσής του. Στα εγκαίνια της έκθεσης θα παρευρεθεί ο γνωστός γαστρονόμος Ηλίας Μαμαλάκης.

Τέλος, ο Σπύρος Ζερβουδάκης, πρόεδρος της Λε.Φ.Κι., τόνισε ότι η έκθεση “Selfie” αφορά τη δημιουργία μιας διαφορετικής φωτογραφίας selfie, την οποία οι ίδιοι δε θα χρησιμοποιούσαν στα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα θα παρουσιαστούν τα φωτογραφικά βιβλία των παλαιότερων μελών της Λε.Φ.Κι..

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκθέσεις :

1

Selfie”

14-23 Ιουνίου 2021, Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης

https://www.chania-culture.gr/event/selfie

2

Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα”

16 Ιουνίου-12 Ιουλίου 2021, Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου

https://www.chania-culture.gr/event/o-kosmos-tou-emmanouel-boureka

3

Μια ματιά στο 21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας”

16-27 Ιουνίου 2021, Μεγάλο Αρσενάλι

https://www.chania-culture.gr/event/mia-matia-sto-21-mesa-apo-ten-tekhne-tes-gastronomias

4

5

6

7

Αρχεία

  1. ektheseis_kam_giannakakis