Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

«Ανοιχτά Πανιά 2021»: “Local Soundscapes”, μουσική παράσταση του Χρήστου Καλκάνη στη Δημοτική Αγορά Χανιών

15.11.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 01:11

p1

Από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο 2021 τα Χανιά υποδέχονται τον Πολιτισμό. 15 πρωτότυπες καλλιτεχνικές προτάσεις, με περισσότερους από 100 καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, δραστηριοποιούμενοι σε ποικίλα πεδία τεχνών, κάνουν πανελλήνια πρεμιέρα, εδώ στην καρδιά της Μεσογείου.

Τα Χανιά τους επόμενους μήνες θα κατακλυστούν από θέατρο, χορό, μουσική, κινηματογράφο, εικαστικά, λογοτεχνία, νέα μέσα-ψηφιακές τέχνες, παράλληλες δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα. Εμβληματικοί χώροι της πόλης, από το ΚΑΜ ως την Πλατεία της Σπλάντζιας, από το Φρούριο Φιρκά μέχρι τον Δημοτικό Κήπο, από το Μουσείο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων, ως τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, τον Ρωσικό Στρατώνα κ.ά., ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν ξεχωριστές  καλλιτεχνικές δράσεις.

Επόμενη δράση:

p2

“Local Soundscapes” του Χρήστου Καλκάνη

Δημοτική Αγορά Χανιών

•Μουσική Παράσταση, 21 Νοεμβρίου 2021, 18:00 & 21:00, Είσοδος ελεύθερη

Μια παράσταση του μουσικού συνθέτη και πολυοργανίστα Χρήστου Καλκάνη με κεντρικό θέμα τον ήχο, τα ηχοτοπία και τη σύνδεσή τους με την ιστορία, τη φύση και τον άνθρωπο των Χανίων. Μέσα από έρευνα και αναζήτηση με τους συμμετέχοντες στα καλοκαιρινά εργαστήρια του project συλλέχθηκε ηχητικό υλικό που αποτέλεσε τη βάση για την έμπνευση και τη δημιουργία της μουσικής αυτής παράστασης. Χαρακτηριστικοί ήχοι, ηχητικά περιβάλλοντα, αφηγήσεις, τραγούδια και μνήμες συνομιλούν με τον ηχητικό κόσμο του Χρήστου Καλκάνη επί σκηνής, προσκαλώντας τους ακροατές να αλληλεπιδράσουν ενεργά στην παραγωγική διαδικασία του μυσταγωγικού act. Κλαρινέτο, πιάνο, φωνή, synth bass, loops και effects είναι τα όργανα που θα συνομιλήσουν με τα pre-recorded tracks των συμμετεχόντων, αποσκοπώντας στη δημιουργία ενός πρωτότυπου ηχοπερίπατου στον πανέμορφο και ιδιαίτερο χώρο της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων.

 

Ημερομηνία παράστασης: Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Ώρες παραστάσεων: 18:00 & 21:00

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά, χωρίς διάλλειμα

Τόπος διεξαγωγής παράστασης: Δημοτική Αγορά Χανίων

 

Συντελεστές:

Χρήστος Καλκάνης: μουσικός επί σκηνής, σύνθεση, σύλληψη, επιμέλεια εργαστηρίου

Νίκος Παππάς: ηχοληψία

Άρτεμις Λαμπίρη: διεύθυνση παραγωγής (ΜΑΝ ΑΜΚΕ), φωτιστική επιμέλεια

Elisabeth Grieder: καταγραφή ηχοτοπίων, τραγούδι

Μανόλη Μπλαζάκη: καταγραφή ηχοτοπίων, ιστορικά ντοκουμέντα

Πηνελόπη Γκίνη: καταγραφή ηχοτοπίων

m-Aria Samara: σύνθεση ηχοτοπίων

Σπύρος Γραμμένος: αφήγηση

 

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Χρήστος Καλκάνης γεννήθηκε στη Νίκαια το 1983. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο κλαρινέτο και στο πιάνο στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης. Έλαβε δίπλωμα στο κλαρινέτο από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης το 2009, το πτυχίο του με ειδίκευση στην ερμηνεία του κλαρινέτου από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Θεσσαλονίκης, το 2010 και το μεταπτυχιακό του με διακρίσεις από το ίδιο πανεπιστήμιο, με ειδίκευση στην ερμηνεία και εκτέλεση  του κλαρινέτου το 2017. Από το 2010 διδάσκει ως αναπληρωτής καθηγητής κλαρινέτου στα Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας και έχει πάρει μέρος σε εκπαιδευτικά συνέδρια ως παρουσιαστής εργαστηρίου. Ως κλαρινετίστας συνεργάζεται με μουσικούς και καλλιτέχνες της Ελλάδας, συμμετέχοντας σε στούντιο σε ηχογραφήσεις και live εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Επίσης συμμετέχει ως μουσικός επί σκηνής σε θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου κ.α. Συνθέτει πρωτότυπη μουσική για παραστάσεις σύγχρονου χορού, θεατρικές παραστάσεις τόσο στο Εθνικό Θέατρο όσο και σε άλλες παραγωγές και για ντοκιμαντέρ μικρού μήκους. Έχουν παρουσιαστεί συνθέσεις του με μουσικά σχήματα όπως το “Mihalis Kalkanis Group” σε σημαντικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  Σήμερα βρίσκεται στην δημιουργία του καινούργιου του project “Christos Kalkanis Solo”, ένα υβριδικό μουσικό setup που συνδυάζει φυσικούς, ηλεκτρικούς και ηλεκτρονικούς ήχους.

 

Είσοδος ελεύθερη με προκράτηση θέσης:

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 στις 18:00: https://forms.gle/qZ4hXamHeZWDTk3g6

Κυριακή 21 Νοεμβρίου στις 21:00: λινκ φόρμας: https://forms.gle/zEPkoLAEKspp3J8j8

 

*Η προσέλευση στον χώρο θα γίνεται:

α) για τους ενήλικες και άτομα άνω των 12 ετών, με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή αρνητικό rapid test 48 ωρών,

β) για παιδιά 4-11 ετών, με δήλωση self-test του τελευταίου 24ώρου.

 

Η χρήση μάσκας στην εκδήλωση είναι υποχρεωτική για όλους.

 

 

Αρχεία

  1. anoixta_pania_localsounscapes_socialmedia_post