Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Αίτημα Δημάρχου Χανίων, Π. Σημανδηράκη για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Χάντμπολ Νέων στα Χανιά

15.11.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 02:11

Επίσημο αίτημα προς το Υπουργείο και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κατέθεσε ο Δήμος Χανίων, σχετικά με τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Χειροσφαίρισης (Χαντμπολ) Νέων, το καλοκαίρι του 2023.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, με την από 11/10/2021 επιστολή του προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, αιτήθηκε με συγκεκριμένη πρόταση, τη συμβολή στη διοργάνωση, που αποτελεί ξεχωριστή ευκαιρία για τον Δήμο αλλά και ολόκληρο το νησί, στην προβολή ενίσχυση λιγότερο δημοφιλών αθλημάτων για τους πολίτες.

Η διοργάνωση γίνεται με τη συνεργασία της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας (Ο.Χ.Ε.), και τη συνεργασία αυτής με την Γερμανική Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης, ενώ όπως αναφέρεται στην επιστολή «πέραν της αξιοποίησης των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων, η φιλοξενία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος θα δημιουργήσει νέες υποδομές για τις ανάγκες της διοργάνωσης».

Η συγκεκριμένη δράση έχει ως στόχο να ενισχύσει τη συνεργασία Δήμου και Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με απώτερο στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των δημοτικών αθλητικών υποδομών και τη μέριμνα και στέγαση επιπλέον αθλημάτων που δεν είναι αρκετά δημοφιλή στο ευρύ κοινό.

Αρχεία

  1. xantmpol