Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

19/05/2021, 80 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης: Στο Λιμανάκι της Νέας Χώρας τιμήθηκε η μνήμη όσων θυσιάστηκαν

19.05.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 01:05

Στην επιμνημόσυνη δέηση, που τελέστηκε στη μνήμη των φονευθέντων της Νέας Χώρας, παρευρέθηκε χθες, 18/05/2021, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Ο Δήμαρχος Χανίων συνοδευόταν από τους Aντιδημάρχους, Γιάννη Γιαννακάκη, Μιχάλη Τσουπάκη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Μανώλη Κοτσιφάκη, ενώ στην τελετή παρευρέθηκε και ο Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Αθανάσιος Σπύρου.

Με το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης κατατέθηκε στεφάνι στη μνήμη των φονευθέντων της Νέας Χώρας.

Σήμερα ακούσαμε ένα κατάλογο 105 ονομάτων, που το καθένα από αυτά έχει μια δύσκολη αλλά ηρωική ιστορία. Κι εμείς σήμερα αυτή την ιστορία τιμάμε, στην ηρωική Νέα Χώρα. Είμαστε περήφανοι για την ιστορία και για την προσφορά των κατοίκων της Νέας Χώρας τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Χανίων κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Χανίων παρευρέθηκε στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Κήπος” για την παρουσίαση του βιβλίου «Νίκος Κοπασής 1917-2017. Πτυχές μιας ζωής, σε αυτοτελείς ιστορίες», που αποτελεί την αυτοβιογραφία του αγωνιστή, βετεράνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Νίκου Κοπάση. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Δήμο Χανίων μέσω της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ.

 

p1

p2

p3

Αρχεία

  1. nea_hora_3