Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Π. Σημανδηράκη, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκη – Στην τελική ευθεία το Ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά

19.08.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 05:08

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, είχε σήμερα, Πέμπτη 19/8/2021, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψης του κ. Αυγενάκη στα Χανιά. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Βουλευτές Χανίων, Βασίλης Διγαλάκης και Μανούσος Βολουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Φραγκιαδάκης, και οι Αντιδήμαρχοι, Αθλητισμού, Στέλιος Μιχαηλάκης και Υπηρεσίας Δόμησης, Νίκος Χαζιράκης.

Μεταξύ των θεμάτων που κυριάρχησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ήταν οι αθλητικές υποδομές, που βρίσκονται στον Δήμο Χανίων, με έμφαση στα κολυμβητήρια Νέας Χώρας και Ακρωτηρίου, καθώς και η πορεία του έργου, που αφορά στο Δημοτικό Ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά, για το οποίο ο Δήμαρχος Χανίων ενημέρωσε ότι βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης σύνταξης των τευχών δημοπράτησης.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Υφυπουργός Αθλητισμού σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Χανίων για την πολύ «ενδιαφέρουσα συνεργασία», όπως τη χαρακτήρισε, «στο πλαίσιο της οποίας εξετάστηκαν όλα τα ζητήματα, που αφορούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου», όπως επεσήμανε. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Αυγενάκης στο ποδηλατοδρόμιο, στην περιοχή των Καθιανών, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια εγκατάσταση ξεχασμένη στον χρόνο για πάρα πολλά χρόνια.

Παράλληλα, ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στην έναρξη της διοργάνωσης του «Ράλλυ Ακρόπολις 2021», από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, στις 3 Σεπτεμβρίου, τονίζοντας «η Κρήτη είναι παντού, υπάρχουν πολλές ελλείψεις, έπειτα από πολλά χρόνια αδιαφορίας. Είμαστε όμως εδώ, με πνεύμα συγκρητισμού και ενότητας για να καλύψουμε τις πραγματικές ανάγκες».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε: «Έχουμε διαπιστώσει ότι το επίπεδο των αθλητικών υποδομών στα Χανιά τα τελευταία χρόνια, δεν είναι αυτό που ανταποκρίνεται στα αιτήματα της κοινωνίας και στις ανάγκες της αθλητικής κοινότητας, η οποία συνέχεια μας υπενθυμίζει μέσα από τις επιτυχίες της, το πολύ υψηλό της επίπεδο και την ανάγκη, που υπάρχει για βελτίωση και εκσυγχρονισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σημανδηράκης, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ανοιχτά θέματα στο κομμάτι των υποδομών, που διαχειρίζεται η Γενικής Γραμματεία Αθλητισμού με τις κατά τόπους διοικήσεις, τα οποία αφορούν κυρίως σε τρία σημεία στα Χανιά: στο κολυμβητήριο στην περιοχή της Νέας Χώρας, στο Κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι, καθώς και στην πορεία του Δημοτικού Ποδηλατοδρομίου στα Καθιανά.  

«Στα δύο πρώτα θέματα μας παρουσιάστηκε από τον κ. Υπουργό η πορεία υλοποίησης σε σχέση με τις εξαγγελίες, που είχαν γίνει κατά την προηγούμενη παρουσία του εδώ στον Δήμο Χανίων, το σχέδιο συνεργασίας με τον Ο.Α.Κ. και τέθηκε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Πιέζουμε και διεκδικούμε αυτές οι διαδικασίες να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μπορέσουν να δώσουν μια απάντηση σε σχέση με την αναβάθμιση των χώρων, που τόσο πολύ απασχολούν την κοινωνία μας», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Χανίων.

Ειδικότερα, αναφορικά με το Ποδηλατοδρόμιο, ο κ.Σημανδηράκης επεσήμανε ότι «όπως είχε υποσχεθεί η δημοτική αρχή από την πρώτη ημέρα, που ανέλαβε, το έργο βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία. Ήδη μέσα στον Σεπτέμβριο θα έχουμε τα τεύχη δημοπράτησης, σε συνεργασία με τον Υπουργό και θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε το σύνολο του ποσού, που θα απαιτηθεί, ώστε να έχουμε το δεύτερο ποδηλατοδρόμιο - ολυμπιακών διαστάσεων- στη χώρα. Θα εξυπηρετήσει τη μεγάλη κοινότητα της ποδηλασίας στα Χανιά, αλλά και θα ενισχύσει το κομμάτι του αθλητικού τουρισμού, καθιστώντας το πόλο έλξης για ομάδες και προπονήσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου». Μάλιστα, ο κ. Σημανδηράκης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μπορούν πλέον να δρομολογηθούν οι διαδικασίες αναφορικά με υποδομές, που είχαν έρθει σε επικίνδυνη κατάσταση, ώστε να υπάρξει ανάληψη συγκεκριμένων έργων και παρεμβάσεων.

«Επαναλαμβάνω και δημόσια το ενδιαφέρον και την πρόθεση του Δήμου Χανίων, να αναλάβει τη συντήρηση και τη λειτουργία του Κλειστού Κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι, ως Δημοτικού Κολυμβητήριου μετά την ανακατασκευή, που έχει δρομολογηθεί. Η παρέμβαση περιλαμβάνει σειρά νέων έργων, που θα διαμορφώσουν ένα μεγάλο αθλητικό σύμπλεγμα εγκαταστάσεων, που θα δώσει διέξοδο σε πολλά αθλήματα. Έχουμε δηλώσει ότι ο Δήμος Χανίων έχει το μέγεθος, τη δυνατότητα και τη διάθεση να λειτουργήσει ένα τέτοιο έργο, έχει αποδείξει ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις που είναι στην ευθύνη του, είναι άρτιες, λειτουργικές και συντηρούνται, όπως πρέπει. Ο Δήμος μας είναι δίπλα στο Υπουργείο και το Ε.Α.Κ. και, εάν χρειαστεί θα κάνει αυτό το βήμα για τους αθλητές», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων. 

Την ικανοποίησή του για τη συνεργασία σε σημαντικά ζητήματα, που αφορούν στις αθλητικές υποδομές, που λειτουργούν στον Δήμο Χανίων, εξέφρασε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Στέλιος Μιχαηλάκης. Μάλιστα, ο κ. Μιχαηλάκης αναφέρθηκε στη σημαντική διοργάνωση του «Ράλλυ Ακρόπολις 2021», χαρακτηρίζοντας την ως κορυφαία εκδήλωση για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.  

 

p1

p2

p3

p4