Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

22/04/2021, Ικανοποίηση για την ένταξη του Δήμου Χανίων στο πρόγραμμα “ΑΚΣΙΑ” στην επίσκεψη του Προέδρου ΠΕΔ Κρήτης, Γιάννη Κουράκη, στο Δημαρχείο Χανίων

22.04.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 02:04

Στο Δημαρχείο Χανίων βρέθηκε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης, Γιάννης Κουράκης, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, Παναγιώτη Σημανδηράκη στο πλαίσιο της τακτικής και αποτελεσματικής επικοινωνίας που διατηρούν σε θέματα του Α’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, Ευτύχης Δαμιανάκης, οι Αντιδήμαρχοι, Τάσος Αλόγλου, Γιώργος Ξανθουδάκης και Γιάννης Νικηφοράκης, καθώς και ο Πρόεδρος της “Κύδων ΑΕ”, Μιχάλης Καλογριδάκης.

Ο κ. Σημανδηράκης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης για τα τρέχοντα ζητήματα που διαχειρίζεται ο Δήμος Χανίων, όπως η προστασία από την πανδημία και η προετοιμασία για την τουριστική περίοδο.

Ξεχωριστή μνεία έγινε στην επιτυχή ένταξη του Δήμου Χανίων στο Πρόγραμμα “Αυτοδιοίκηση Κοινωνική Συνοχή – Ισόρροπη Ανάπτυξη (ΑΚΣΙΑ)” του Υπουργείου Εσωτερικών, με τον Δήμαρχο Χανίων να ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον κ. Κουράκη για τη σημαντική και στοχευμένη συμβολή του, ώστε ο Δήμος να λάβει την αναγκαία χρηματοδότηση. Το Πρόγραμμα “ΑΚΣΙΑ” αφορά στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δήμων, μετά από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής που έχουν καταστεί τελεσίδικες, με τον Δήμο Χανίων να λαμβάνει περίπου 1.493.000 ευρώ. Ο κ. Σημανδηράκης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει επίσης και τον βουλευτή Χανίων, Μανούσο Βολουδάκη για τις πιέσεις που άσκησε προς το Υπουργείο, για να συμπεριληφθεί ο Δήμος Χανίων στο Πρόγραμμα.

Από τη μεριά του ο κ. Κουράκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική έκβαση του συγκεκριμένου ζητήματος και τόνισε ότι η καλή συνεργασία που τηρείται με τον Δήμο Χανίων, θα συνεχιστεί με την ίδια ορμή.

1

Αρχεία

  1. kourakis_dimarxeio