Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Στον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη ο Δήμαρχος Δερύνειας Κύπρου, Άντρος Καραγιάννης

22.10.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 15:49

Τον Κύπριο ομόλογο του, Άντρο Καραγιάννη υποδέχθηκε σήμερα Παρασκευή, 22/10/2021, στο γραφείο του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης. Στην συνάντηση παρών ήταν και ο Ματθαίος Φραντζεσκάκης, διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Ο δύο δήμαρχοι είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τις ευκολίες και τις δυσκολίες που συναντούν στην καθημερινότητα, τις ομοιότητες και τις διαφορές που έχουν οι δύο Δήμοι αλλά και το δραστικό ρόλο που έχει ο πολιτισμός και η εκπαίδευση στην ένωση των δύο πόλεων.

Ο κ. Καραγιάννης που βρίσκεται στα Χανιά στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 9ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, συνοδεύει το Δημοτικό Σχολείο Δερύνειας Β’, το οποίο σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Παζινού Χανίων, έχουν δημιουργήσει το ντοκιμαντέρ «Ξετυλίγοντας το κουβάρι. 47 χρόνια μετά».

Το ντοκιμαντέρ που αφορά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο 47 χρόνια μετά, θα προβληθεί σήμερα στις 18.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Chania Film Festival.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Σημανδηράκης προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο στον Δήμαρχο Δερύνειας τη βιογραφία του Ελ. Βενιζέλου, ενώ παράλληλα δέχθηκε ένα συμβολικό χειροποίητο δώρο.

 

 

 

p1

p2