Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

23/04/2021, Ψήφισμα Δ.Σ. Χανίων κατά της εκδήλωσης για τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές

23.04.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 03:04

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη συνεδρίαση της 21ης Απριλίου 2021, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, εξέδωσε την υπ΄ αριθμ. 106 ομόφωνη Απόφαση, αναφορικά με την έκδοση ψηφίσματος κατά της εκδήλωσης της παραστρατιωτικής οργάνωσης «ευρωπαϊκή ένωση αλεξιπτωτιστών» για τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές, που κατέλαβαν την Κρήτη το 1941.

Στο συγκεκριμένο ψήφισμα επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων εκφράζει την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό του στην ανακοίνωση-κάλεσμα της παραστρατιωτικής φιλοΝατοϊκής οργάνωσης «ευρωπαϊκή ένωση αλεξιπτωτιστών», που είδε το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο και καλούσε σε «εκδηλώσεις τιμής» στην Κρήτη στις 17-22 Μάη, για τους αλεξιπτωτιστές του Χίτλερ που κατέλαβαν την Κρήτη το 1941.

Παρά το ό,τι οι σχετικές εκδηλώσεις ουδέποτε έλαβαν χώρα, αλίμονο αν συνέβαινε και αυτό και μόνο το γεγονός ότι ανακοινώθηκε αποτελεί τεράστια προσβολή και επίδειξη απύθμενου θράσους απέναντι στα δεινά που υπέστη εκτός άλλων η χώρα μας, η Κρήτη και τα Χανιά.

 

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση αποτελεί πρόκληση απέναντι στον χανιώτικο και όλο τον κρητικό λαό που υπερασπίστηκε με το αίμα του την Κρήτη από τους Γερμανούς χιτλεροφασίστες τη συγκεκριμένη περίοδο. Είναι μια ακόμη ενέργεια που – εκτός των άλλων- εντάσσεται στην προσπάθεια ξαναγραψίματος της Ιστορίας, παρουσιάζοντας τους θύτες ως θύματα.

Να είναι σίγουροι οι εμπνευστές αυτών των ενεργειών ότι δε θα τους περάσει. Ο κρητικός και ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση. Έχει γράψει με το αίμα του ανεξίτηλα την Ιστορία και τη δράση του ενάντια στο φασισμό και κανείς δεν πρόκειται να τη σβήσει.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων δηλώνει απερίφραστα ότι θα βρεθεί απέναντι σε κάθε τέτοια ενέργεια όπως την παραπάνω. Δηλώνουμε ότι τέτοιες εκδηλώσεις είναι ανεπιθύμητες στον τόπο μας και δεν θα συναινέσουμε σε καμία άδεια για την διεξαγωγή τους. Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα παραχαράκτη της Ιστορίας να μας προκαλεί μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Καλούμε το σύνολο της α/θμιων ΟΤΑ, τους μαζικούς φορείς και το λαό της Κρήτης να ορθώσουν φραγμό απέναντι σε τέτοιες προσπάθειες. Να κάνουν καθαρό στον οποιονδήποτε ότι «σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει»!