Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

24/03/2021, Ο Δήμος Χανίων τιμά την Ελληνική Επανάσταση: Στα γαλανόλευκα ο Φάρος και το θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

24.03.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 09:03

Ο Δήμος Χανίων συμμετέχει στους εορτασμούς για την επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση, που φέτος συμπληρώνει 200 χρόνια, με έναν ξεχωριστό τρόπο.

Η ιδιαίτερη κατάσταση που επικρατεί, λόγω της πανδημίας, δεν επιτρέπει τους πατροπαράδοτους εορτασμούς, ωστόσο οι φετινές δράσεις του Δήμου διατηρούν τη λαμπρότητα και το φως που εκπέμπεται με το μήνυμα της επανάστασης. Το έμβλημα της Επανάστασης του 1821, αλλά και του έθνους μας έκτοτε, η Σημαία μας, κυματίζει με ξεχωριστή περηφάνια αυτές τις μέρες του χρόνου.

Έτσι, εμβληματικά μέρη των Χανίων, όπως ο Φάρος στο Ενετικό Λιμάνι και το θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», φωτίζονται στα γαλανόλευκα χρώματα για τις επόμενες ημέρες, ως ένας ελάχιστος φόρος τιμής στους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας.

Παράλληλα το επόμενο τριήμερο, από τα ηχεία που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης των Χανίων, θα ακούγονται οι «36 Ελληνικοί Χοροί» του Νίκου Σκαλκώτα, αφιερωμένοι σε όλη την Ελλάδα.

π1

π2

π3

π4

Αρχεία

  1. dimos_1821