Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

24/03/2021, Ολοκληρώθηκαν οι διαγνωστικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) στον Δήμο Χανίων

24.03.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 07:03

Ολοκληρώθηκαν οι διαγνωστικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) που διοργάνωσε το τελευταίο τριήμερο ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες Υγείας (Κ.ΟΜ.Υ.) του Ε.Ο.Δ.Υ., στην Υπηρεσία Δόμησης Χανίων στη Σούδα, στα Συσσίτια της Σπλάντζιας και στο Δημαρχείο Χανίων.

Συνολικά και τις τρεις ημέρες εξετάστηκαν περισσότερα από 600 δείγματα για Covid-19. Στις πρώτες δύο δειγματοληψίες σε Σούδα και Σπλάντζια αντίστοιχα, τα αποτελέσματα σε συνολικά 391 ελέγχους, ήταν αρνητικά στο σύνολο τους.

Στους σημερινούς ελέγχους στο Δημαρχείο Χανίων, όπου διενεργήθηκαν 238 τεστ, διαπιστώθηκαν 3 θετικά αποτελέσματα σε πολίτες που παρευρέθηκαν στον χώρο. Ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία και οι πολίτες ενημερώθηκαν από τον ΕΟΔΥ για τις περαιτέρω ενέργειες.

Ο Δήμος Χανίων θα συνεχίσει τη διενέργεια προληπτικών διαγνωστικών ελέγχων για τον κορωνοϊό, για την προστασία των εργαζομένων και την ασφάλεια των πολιτών από την πανδημία.

Υπενθυμίζεται, ότι την Παρασκευή 26/03/2021, έχει προγραμματιστεί από τον ΕΟΔΥ δωρεάν rapid test σε πεζούς στα Κουνουπιδιανά, σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ, την Περιφέρεια Κρήτης/Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και την Ι.Μ. Κυδωνίας & Αποκορώνου.

p1

p2