Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

25/03/2021, Μήνυμα Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

25.03.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 02:03

Με αφορμή τη σημερινή επέτειο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, της 25ης Μαρτίου 1821, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης απευθύνει το δικό του μήνυμα για την ημέρα: 

«Γιορτάζουμε σήμερα τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, την απαρχή του νέου ελληνικού κράτους και τους αγώνες για την ανεξαρτησία. Τιμούμε όλους εκείνους, που διαχρονικά συνέβαλαν ώστε η μικρή σπίθα, να γίνει φωτιά που ένωσε όλους τους Έλληνες. Το ξέσπασμα της Επανάστασης, ξεχύθηκε στην υπόλοιπη Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο και το αρχικό, μικρό κίνημα βρήκε αναπάντεχη στήριξη. Η Κρήτη φυσικά, υπό κατοχή ακόμα, μέσα από τους δικούς της επαναστατικούς αγώνες, απέδωσε τον δικό της φόρο αίματος για τη λευτεριά. 

Τα τελευταία 200 χρόνια, μέσα από αλλεπάλληλες καταστροφές και ξεχωριστούς θριάμβους, το ελληνικό έθνος διαγράφει τη δική του πορεία και με αισιοδοξία έχει καταγράψει πλέον ιστορικά, πως οποτεδήποτε δράσαμε όλοι μαζί, συλλογικά, σαν ένα, είχαμε ανεπανάληπτα αποτελέσματα.  

Ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, ώστε να υπερβούμε τις όποιες πρόσκαιρες δυσκολίες και να τιμήσουμε τις θυσίες των προγόνων μας.  

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες».