Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

26/04/2021, Ο Δήμος Χανίων δίπλα στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και τις ημέρες του Πάσχα

26.04.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 03:04

Και αυτό το Πάσχα ο Δήμος Χανίων με μια σειρά από καθημερινές δράσεις βρίσκεται ενεργά δίπλα στους συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη. Συγκεκριμένα, το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Προστασίας, ΑμεΑ και Ισότητας έχει διοργανώσει και επιμεληθεί ποικίλες δράσεις αλληλεγγύης, με στόχο την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου Χανίων.

Από τη Μ. Δευτέρα έως και τη Μ. Πέμπτη θα προσφέρεται σε όλους τους ωφελούμενους της Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών – Κοινωνικό Παντοπωλείο Χανίων δωρεάν κρέας και γλυκίσματα για το πασχαλινό τραπέζι. Μέρος της ποσότητας του κρέατος είναι προσφορά από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

Τη Μεγάλη Τετάρτη, από τις 10:00 έως τις 14:00 από το χώρο του Κέντρου Κοινότητας-Παράρτημα ΡΟΜΑ Σούδας, θα προσφερθεί στις 40 ωφελούμενες οικογένειες, που κατοικούν σε καταυλισμούς στην πόλη μας, κρέας, τρόφιμα, γλυκίσματα και είδη καθαριότητας – ευπρεπισμού.

Παράλληλα, ήδη από την Πέμπτη 22 Απριλίου έχει ξεκινήσει διανομή γλυκισμάτων και χειροποίητων πασχαλινών καρτών, που έχει δημιουργήσει το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. και διανεμήθηκαν από το προσωπικό του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” στις 470 οικογένειες, που εξυπηρετούνται σε όλο τον Δήμο Χανίων. Σε 110 οικογένειες από αυτές, που έχουν εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, προσφέρονται κρέας, τρόφιμα, γλυκίσματα.

Τέλος, τη Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας & Αποκορώνου, την ΑΝΕΚ LINES και τον Σύλλογο γονέων & φίλων κανόε καγιάκ Ν.Ο. Χανίων, πραγματοποιούν Μαραθώνιο Αγάπης, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της Ομάδας Στήριξης “ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ” δείτε ΕΔΩ. 

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, σε δήλωσή της τονίζει: “Δεν είναι απλά υποχρέωση του Δήμου Χανίων αλλά είναι και μεγάλη μας χαρά να δημιουργούμε αλλά κυρίως να προσφέρουμε σε αυτούς που έχουν ανάγκη, ειδικά μέρες σαν αυτές, μέρες προσφοράς και αγάπης”.

 

p1

p2

Αρχεία

  1. kartes_dokoipp_orizontia