Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για την απώλεια του Κάρολου Παπούλια

26.12.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 03:12

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανιών, με ομόφωνη Απόφασή του, έπειτα από εισήγηση του Προέδρου του, Ευτύχη Δαμιανάκη, εξέδωσε ψήφισμα, αναφορικά με την απώλεια του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και τέως Υπουργού, Κάρολου Παπούλια. Συγκεκριμένα στο ψήφισμα αναφέρεται:

«Tο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και επί σειρά ετών Υπουργού Εξωτερικών, Κάρολου Παπούλια.

Ο Κάρολος Παπούλιας, εκλεγείς για δυο συνεχόμενες θητείες ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας  υπηρέτησε το ύπατο αξίωμα της Πολιτείας με συνέπεια, ανεπίληπτο ήθος και υψηλό πατριωτικό αίσθημα.

Ως Υπουργός Εξωτερικών, θέση την οποία υπηρέτησε επί σειρά ετών, άνοιξε νέους ορίζοντες στην άσκηση της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής.

Άσκησε με συνέπεια ουσιαστική και πολυεπίπεδη Εξωτερική Πολιτική και με καθοριστικές παρεμβάσεις του, συνέβαλε ώστε να καταστεί η Ελλάδα παράγοντας σταθερότητας, στην ευρύτερη περιοχή αλλά και διεθνώς.

Για την προσφορά του στην υπηρεσία της πατρίδας μας και το ενδιαφέρον του για την προώθηση των θεμάτων, που απασχόλησαν τον Δήμο μας, το Δημοτικό μας Συμβούλιο με ομόφωνη Απόφασή του είχε ανακηρύξει τον Κάρολο Παπούλια σε Επίτιμο Δημότη, την 1η Δεκεμβρίου 2008, κατά τη διάρκεια της 95ης επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

Το Δημοτικό Συμβόλιο και ο Δήμαρχος Χανίων εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήριά τους, στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος». 

Στο ψήφισμα του Δ.Σ. Χανίων υπογραμμίζεται:

  • Να διατυπωθούν τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και τέως Υπουργού, Κάρολου Παπούλια.
  • Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγής στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Να κατατεθεί στη μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του.
  • Να δημοσιευθεί το παρόν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και στην ιστοσελίδα του Δήμου.