Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

27/05/2021, Νέα αρχιτεκτονική μελέτη για τη “διαμόρφωση Κοινοχρήστων Χώρων στη Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας” υπέγραψε ο Δήμαρχος Χανίων, Π. Σημανδηράκης

27.05.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 01:05

Στην υπογραφή της αρχιτεκτονικής μελέτης “Διαμόρφωση Κοινοχρήστων Χώρων στη Δ.Ε. Ν. Κυδωνίας” προχώρησε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, με τον ανάδοχο μελετητή που θα αναλάβει την εκπόνησή της. Κατά την υπογραφή της σύμβασης στο Γραφείο του Δημάρχου, παρευρέθηκαν επίσης, η Αντιδήμαρχος Χανίων αρμόδια για τη Δ.Ε. Ν. Κυδωνίας, Ελένη Ζερβουδάκη και υπηρεσιακοί της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Αντικείμενο της μελέτης, ο προϋπολογισμός της οποίας ανέρχεται σε 24.620,75 €, αποτελεί ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός κάποιων από τους κοινοχρήστους χώρους της συγκεκριμένης Δημοτικής Ενότητας, η οποία παρουσιάζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο της μελέτης εξετάζονται οι εξής κοινόχρηστοι χώροι:

  • Οι δημόσιες προσβάσεις στην ακτή (25ης Μαρτίου, Αλέξη Ζορμπά, Αδελφοσύνης, 2ος μώλος, Βεργίνας, 8ης Μαΐου, Αγ. Θεοδώρων, κ.α.)

  • Ο κοινόχρηστος χώρος του γηπέδου της Αγίας Μαρίνας

  • Η πλατεία του Πάνω Σταλού

  • Ο ελεύθερος χώρος του πρώην Δημαρχείου Ν. Κυδωνίας

Η συνολική διάρκεια της μελέτης προσδιορίζεται στους δώδεκα μήνες.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων επισημαίνει: “Η αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων σε όλο το εύρος του Δήμου μας βρίσκεται στο επίκεντρο του σχεδιασμού, που έχουμε θέσει ως δημοτική αρχή. Ιδιαίτερα σε σημεία όπως αυτά της Δημοτικής Ενότητας Νέας Κυδωνίας, η οποία δέχεται χιλιάδες επισκέπτες και παραθεριστές ετησίως, αντιμετωπίζοντας σημαντικά προβλήματα χωροθέτησης και χρήσεων γης. Μάλιστα, λόγω της ραγδαίας και συνεχούς τουριστικής ανάπτυξης, η περιοχή αντιμετωπίζει πρόβλημα υποβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων της, γι΄ αυτό και στόχος μας είναι, με τη συγκεκριμένη μελέτη, να αναβαθμίσουμε τους εναπομείναντες δημόσιους χώρους”.

1

2

Αρχεία

  1. ypografi_neakydonia_(1)