Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

«Πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς Χανίων

29.12.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 03:12

1
Π. Σημανδηράκης: «Ημέρα δικαίωσης για τον Δήμο Χανίων»

Την επικύρωση της διαδικασίας που ακολουθήθηκε για τη δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, αποφάσισε το 7ο κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μετά την προσφυγή του Δήμου Χανίων, κατά της απόφασης που έθετε νομικά ζητήματα στη σύσταση του διαγωνισμού.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά τη θετική έκβαση, που επιτρέπει την εκκίνηση των εργασιών στο εμβληματικό μνημείο της πόλης, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Ευτύχη Δαμιανάκη, τους Αντιδημάρχους, Οικονομικών, Τάσο Αλόγλου και Τεχνικών Έργων, Μιχάλη Καλογριδάκη, καθώς και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, Παναγιώτη Κλειδαρά, παραχώρησαν δηλώσεις στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης έκανε λόγο για «μία ημέρα δικαίωσης για τον Δήμο Χανίων» και τις υπηρεσίες του, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά: «Πράγματι μέσα σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα -λιγότερο από έναν μήνα, είχαμε σήμερα το πρωί τη θετική έκβαση της υπόθεσης, η οποία ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για την υπογραφή της τελικής σύμβασης με τον ανάδοχο και την εκκίνηση των εργασιών στο πολύ σημαντικό αυτό έργο». Ο κ. Σημανδηράκης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως το έργο θα ξεκινήσει εντός του Ιανουαρίου σε συνεννόηση με τον ανάδοχο εργολάβο, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά «τους εξαιρετικούς συνεργάτες του Δήμου Χανίων, στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, τη Νομική Υπηρεσία, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, για την έμπειρη νομική του συμβολή».

Ξεχωριστές ευχαριστίες εκφράστηκαν και στους καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς, «στο προσώπο του Πρόεδρου του Συλλόγου, κ. Κλειδαρά, για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στη δημοτική αρχή, ως προς τους χειρισμούς και το τελικό αποτέλεσμα που πετύχαμε όλοι μαζί», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σημανδηράκης.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, Ευτύχης Δαμιανάκης, τόνισε πως «ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί αυτό το εμβληματικό μνημείο, ένα πολιτισμικό, πολιτιστικό, οικονομικό και -αν θέλετε- μείζονος σημασίας έργο, για τα Χανιά», ενώ υπογράμμισε ότι η σημερινή ημέρα είναι πάρα πολύ σημαντική για τα Χανιά για ένα έργο που το έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία εδώ και πολλά χρόνια. Σημείωσε παράλληλα, πως «από εδώ και πέρα δεν χωρούν μικροψυχίες. Πρέπει όλοι μας, να δουλεύουμε για το καλό της πόλης».

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τάσος Αλόγλου, ξεκαθάρισε πως «από την πρώτη στιγμή όλες οι διαδικασίες, οι ερμηνείες ως προς τους χειρισμούς της υπηρεσίας, ως προς τους πολιτικούς χειρισμούς, έδειξαν μια στάση που δεν θα έπρεπε να βγει προς τα έξω, καθώς επρόκειτο για ένα έργο εμβληματικό, που περίμεναν οι Χανιώτες όλα αυτά τα χρόνια, ένα έργο για το οποίο είχε εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από πόρους της Περιφέρειας Κρήτης και δεν θα επιβάρυνε ούτε τα νοικοκυριά ούτε τα ταμεία του Δήμου Χανίων».

Σημείωσε μάλιστα, πως η στάση που κράτησε η δημοτική αρχή, ήταν άξια του αποτελέσματος και της θετικής έκβασης της υπόθεσης. «Αυτή η εξέλιξη μας δικαιώνει, καθώς οι ενέργειες τόσο σε πολιτικό όσο και σε νομικό επίπεδο αποδείχτηκε πως ακολούθησαν την νόμιμη διαδικασία», τόνισε ο κ. Αλόγλου.

«Ελπίζω και θέλω να πιστεύω, ότι σήμερα όλοι οι Χανιώτες είναι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι με αυτήν την απόφαση» πρόσθεσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μιχάλης Καλογριδάκης και συμπλήρωσε πως το βάρος που έχει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, «και άποψη μελετών και από άποψη έργων, καθώς και με την υποστήριξη που παρέχουν στους υπόλοιπους δήμους των Χανίων (…), είναι μεγάλο». Ως προς αυτό ο κ. Καλογριδάκης τόνισε για ακόμα μία φορά την ανάγκη στήριξης του κεντρικού κράτους ως προς τη στελέχωση των υπηρεσιών με προσωπικό.

Από μεριάς του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς, Παναγιώτης Κλειδαράς, χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως «ημέρα ανακούφισης» για τους καταστηματάρχες και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του έργου. «Επιτέλους, μετά από την καθυστέρηση 30 ετών, η Δημοτική Αγορά μπορεί να βρει ξανά και τη λάμψη και το χρώμα και τη θέση που πρέπει να έχει, σαν εμπορικό αλλά και πολιτιστικό κομμάτι του Δήμου Χανίων», ανέφερε ο κ. Κλειδαράς.

Εκ μέρους της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων, ο δικηγόρος Μάρκος Περράκης, εξήγησε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και εξέφρασε την ικανοποίηση της υπηρεσίας για την έκβαση της υπόθεσης.

Αρχεία

  1. diloseis_agora