Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Εθιμοτυπική επίσκεψη Ακόλουθου Άμυνας της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στο Δημαρχείο Χανίων

14.09.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 01:09

Το Δημαρχείο Χανίων επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 14/9/2021, ο Ακόλουθος Άμυνας της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, Captain Michael Biery, έπειτα από την ανάληψη των καθηκόντων του στην Ελλάδα. Τον κ. Biery υποδέχθηκαν στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Γεώργιος Φραγκιαδάκης, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τάσος Αλόγλου.

Ο κ. Biery κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Η.Π.Α., οι οποίες χαρακτηρίζονται, όπως τόνισε, από αμοιβαία στήριξη, ενώ, όπως γνωστοποίησε, προγραμματίζει και άλλες συναντήσεις με εκπροσώπους των αρχών και των φορέων του τόπου. Μάλιστα, ο Ακόλουθος Άμυνας της Πρεσβείας των Η.Π.Α. εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, ενώ αναφέρθηκε και στη διεθνή πραγματικότητα, όπως αυτή διαμορφώνεται στην παρούσα φάση.

Από πλευράς Δήμου Χανίων γνωστοποιήθηκε στον κ. Biery ο προγραμματισμός για την αδελφοποίηση με τον Δήμο του Τάρπον Σπρίνγκς, της Φλόριντα των Η.Π.Α., η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 20/9/2021, στο Φρούριο Φιρκά. Όπως επισημάνθηκε η αδελφοποίηση των δύο Δήμων θα επιστεγάσει την πρόθεση των δύο πλευρών για την ανάπτυξη επαφών μεταξύ φορέων των δύο πόλεων, προωθώντας συνέργειες στους τομείς της εκπαίδευσης, της προστασίας και της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, του τουρισμού, κ.α.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης μεταξύ των δύο πλευρών έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

p1

p2

p3