Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Στο Δημαρχείο Χανίων ο Δήμαρχος του αδελφοποιημένου Δήμου, Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα, Χρ. Αλαχούζος

22.09.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 01:09

Τον Δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα των Η.Π.Α., Χρυσόστομο Αλαχούζο, υποδέχτηκε σήμερα, Τετάρτη 22/9/2021, στο Γραφείο του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, έπειτα από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της αδελφοποίησης των δύο Δήμων. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Γεώργιος Φραγκιαδάκης, και οι Αντιδήμαρχοι, Γιάννης Γιαννακάκης και Τάσος Αλόγλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε για μία ακόμη φορά η κοινή πρόθεση των δύο Δήμων για ανάπτυξη επαφών και σχέσεων μεταξύ των φορέων τους, με έμφαση σε πεδία συνεργασίας στους τομείς της εκπαίδευσης, της προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, του τουρισμού, της προστασίας του περιβάλλοντος, του εμπορίου, κ.α.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε χαρακτηριστικά: «Υποδεχόμαστε στο Δημαρχείο τον εξαιρετικά αγαπητό Δήμαρχο, Χρυσόστομο Αλαχούζο, για να περάσουμε πλέον στον σχεδιασμό των δράσεων, που θα δώσουν νόημα και ουσιαστικό περιεχόμενο στη διαδικασία της αδελφοποίησης. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω ξανά και στο πρόσωπό του να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες του Τάρπον Σπρινγκς και ιδιαίτερα την πολύ δυναμική ομογένεια, που ζει, εργάζεται και δημιουργεί στον Δήμο του, για την εξαιρετική τιμή και χαρά, που προσέφερε στον Δήμο Χανίων αλλά και στους συμπολίτες μας με την αδελφοποίηση».

Μάλιστα, ο κ. Σημανδηράκης χαρακτήρισε τον κ. Αλαχούζο «εξαιρετικά ανοικτό και δραστήριο άνθρωπο», εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία θα προχωρήσει στην ανταλλαγή ιδεών, στην προώθηση πολιτιστικών / εκπαιδευτικών προγραμμάτων, κ.α. προς όφελος των πολιτών. «Θέλω όμως σε κάθε περίπτωση να τονίσω τη μεγάλη χαρά μου για τη διαδικασία, που ουσιαστικά ολοκληρώνει το πρώτο της κομμάτι και αναμένουμε με μεγάλη χαρά το δεύτερο βήμα της αδελφοποίησης, που όπως έχω υποσχεθεί και στον Δήμαρχο πιστεύω ότι οι συνθήκες θα το επιτρέψουν να παρευρεθεί αντιπροσωπεία από τον Δήμο Χανίων τον Ιανουάριο του 2022 στο Τάρπον Σπρινγκς, στον γνωστό σε όλο τον κόσμο πλέον εορτασμό των Θεοφανίων, που πραγματοποιείται εκεί», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Σημανδηράκης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς, Χρυσόστομος Αλαχούζος, χαρακτήρισε το Τάρπον Σπρινγκς ως «ιδιαίτερο Δήμο», με ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού του να αποτελείται από Έλληνες, που κατάγονται από νησιώτικες περιοχές, όπως την Κάλυμνο, τη Σύμη και τα Χανιά.

«Ήταν μεγάλη επιθυμία των Κρητών να γίνει αυτή η αδελφοποίηση, ενώ παράλληλα ήταν και μια ευκαιρία για όλο τον πληθυσμό του Τάρπον Σπρινγκς, τους υπόλοιπους Αμερικανούς, διότι όλοι αγαπάνε και σέβονται την κληρονομιά, την οποία μας έχουν αφήσει οι Έλληνες», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Αλαχούζος, προσθέτοντας ότι οι δύο αδελφές πλέον πόλεις θα συνεργαστούν για να δημιουργήσουν προγράμματα, βάσει της παιδείας και του πολιτισμού. Ολοκληρώνοντας μάλιστα τις δηλώσεις του ο κ. Αλαχούζος συνεχάρη τον Δήμαρχο Χανίων και τις δημοτικές υπηρεσίες για το επίπεδο, στο οποίο βρίσκεται ο Δήμος Χανίων στον τομέα της καθαριότητας.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Δήμαρχος Χανίων προσέφερε στον Δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς αναμνηστική πλακέτα με φωτογραφικό στιγμιότυπο της επίσκεψης του Εθνάρχη, Ελευθερίου Βενιζέλου, στο Τάρπον Σπρινγκς, το 1922, καθώς και τη δίτομη βιογραφία του Ελευθερίου Βενιζέλου από το Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”.

p1

p2

p3

Αρχεία

  1. 4_n