Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

08/06/2021, Επαναλειτουργία Κέντρων Παιδικής Δημιουργίας & Κ.Δ.ΑΠ. Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων

08.06.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 12:06

Σύμφωνα με την Απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τηρώντας τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. για τα μέτρα προστασίας, ξεκίνησε η επαναλειτουργία των Κέντρων Παιδικής Δημιουργίας και του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων.

 

Από αύριο, Τετάρτη 9 Ιουνίου, το προσωπικό των Κέντρων Παιδικής Δημιουργίας Αγίου Ιωάννη, Νέας Χώρας, Λενταριανών και του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παλιάς Πόλης θα υποδεχτεί ξανά τα παιδιά, προσφέροντάς τους ένα πλούσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης.

 

Οι ημέρες και οι ώρες λειτουργίας, έως το κλείσιμο το σχολείων, θα είναι από Τρίτη έως Παρασκευή 12:00 με 20:00 και Σάββατο 8:00 με 16:00.

 

Για την ασφαλή λειτουργία των Κ.Π.Δ. και του ΚΔΑΠ και την προστασία παιδιών και εκπαιδευτικού προσωπικού επισημαίνονται τα εξής:

 

  • Τα παιδιά θα προσέρχονται με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ μια φορά την εβδομάδα, σύμφωνα με τις ισχύουσες υπουργικές αποφάσεις. Προς το παρόν και έως τη λήξη του σχολικού έτους θα γίνεται αποδεκτό το αρνητικό αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο κάνουν οι μαθητές για το σχολείο τους και δεν θα απαιτείται ξεχωριστό αυτοδιαγνωστικό τεστ για το Κ.Δ.ΑΠ.

 

  • Καθολική και σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και από τα παιδιά με μέριμνα για τη σχετική εκπαίδευση. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους, τόσο κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων όσο και στα διαλείμματα.

 

  • Το προσωπικό φροντίζει καθημερινά για τον καλό αερισμό των αιθουσών, την τακτική απολύμανση του χώρου και των επιφανειών και τη διευθέτηση των δραστηριοτήτων, με τρόπο ώστε να αποφεύγονται οι μεγάλες συναθροίσεις και ο συνωστισμός των παιδιών στους χώρους των Κ.Δ.ΑΠ.

 

Με την ευχή για καλή αρχή περιμένουμε από αύριο όλα τα παιδιά, που είναι εγγεγραμμένα στα Κέντρα μας για ξέγνοιαστες και δημιουργικές δραστηριότητες.