Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

15/06/2021, Βραβεύτηκε ο Δήμος Χανίων για τη λειτουργία του “Δημοτικού Κοινωνικού Πλυντηρίου” στην Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης “Bravo Sustainability Week 2021”

15.06.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 10:06

Διάκριση στον πυλώνα “Bravo Society” στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης Bravo Sustainability Week2021, έλαβε ο Δήμος Χανίων για την πρωτοβουλία «Κοινωνικό Πλυντήριο Δήμου Χανίων».

Ο Δήμος μας συμμετέχοντας στην εν λόγω διοργάνωση του Qualitynet Foundation, με πρωτοβουλίες, που αναπτύσσονται για την υποστήριξη ενός βιώσιμου μέλλοντος, συνέβαλε στον εθνικό διάλογο για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα, μέσω των προγραμμάτων του στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, ενώ, μέσω του διαλόγου με επιτροπές αξιολόγησης και με ένα σύνολο 14.380 ενεργών πολιτών, διακρίθηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, το «Κοινωνικό Πλυντήριο Δήμου Χανίων» έλαβε συνολική βαθμολογία 3.195, ενώ την υποψηφιότητα στήριξαν 2.679 άτομα.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, επισημαίνει: “Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση παραλάβαμε το βραβείο για τη λειτουργία του Δημοτικού Κοινωνικού μας Πλυντηρίου, μιας νέας κοινωνικής δομής για τα Χανιά, η οποία αφορά στους πλέον αδύναμους, παρέχοντάς τους την αυτονόητη πρόσβαση σε καθαρό ρουχισμό και την κάλυψη των βασικών αναγκών ατομικής υγιεινής.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ήταν από τις πρώτες ενέργειές μας ως δημοτική αρχή και είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι που οι συμπολίτες μας αγκάλιασαν και πλαισίωσαν τις παροχές της, αποδεικνύοντας το πόσο ανάγκη το είχε η κοινωνία μας. Ξεχωριστό μπράβο αξίζει και στην Αντιδήμαρχο, Ελένη Ζερβουδάκη, η οποία είχε την ιδέα, αλλά και την ευθύνη συγκρότησης και ολοκλήρωσης της δομής και όλο το προσωπικό, που εργάζεται για την ομαλή λειτουργία της” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σημανδηράκης.

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, επισημαίνει: Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι, που ο Δήμος μας βραβεύεται για τη δομή του Δημοτικού Κοινωνικού Πλυντηρίου, έργο το οποίο σχεδιάσαμε και παραδώσαμε πριν λίγο καιρό στη χανιώτικη κοινωνία. Σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), υλοποιήσαμε αυτή τη σημαντική κοινωνική δομή, που έλειπε από τον Δήμο μας και απευθύνεται σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι συνέβαλαν τόσο με δωρεές όσο και με εργασία στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Η επιβράβευση των προσπαθειών μας αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο να συνεχίσουμε, με γνώμονα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Το Κοινωνικό Πλυντήριο του Δήμου Χανίων παρέχει εντελώς δωρεάν τις υπηρεσίες του, με δικαιούχους τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αστέγους, ρομά και ωφελούμενους των κοινωνικών προγραμμάτων (ΚΕΑ, ΤΕΒΑ, Κοινωνικό Παντοπωλείο) και όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, βάσει των κριτηρίων της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Εντός των εγκαταστάσεων του περιλαμβάνονται τα κοινωνικά λουτρά για την εξασφάλιση της ατομικής υγιεινής, η χρήση πλυντηρίων και στεγνωτηρίων, δημοτική ιματιοθήκη, πρόσβαση σε Η/Υ και τηλεόραση και διασύνδεση με υπηρεσίες στέγασης, σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, νομικής συνδρομής, συμβουλευτικής, υγείας και πρόνοιας.

Στην Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης Bravo Sustainability Week2021 συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Καθαριότητας & Πρόεδρος της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. ΑΕ (ΟΤΑ), Μιχάλης Τσουπάκης, και ο Διευθυντής της Επιχείρησης, Κώστας Πατεράκης, πραγματοποιώντας παρουσίαση με θέμα: “Βιώσιμη Διαχείριση Αστικών Στερεών Αποβλήτων”.

Η Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης “Bravo Sustainability Week 2021” είναι το ετήσιο ραντεβού όλων των Οργανισμών, που αναπτύσσουν υποστηρικτικές πρωτοβουλίες ως προς τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο μέλλον, καθώς και των ενεργών πολιτών, που συμμετέχουν και συμβάλλουν στην επιτυχία και εξέλιξη των πρωτοβουλιών.

Βραβείο Δήμου Χανίων

p1

p2