Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Ο «Μονόκερος» του Σπύρου Γιαννακόπουλου, σε ένα μαγικό ταξίδι για παιδιά: Στις 18/09 στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου

16.09.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 01:09

Το Chaniartoon – International Comic & Animation Festival σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων παρουσιάζει το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021, στις 11.00, το βιβλίο του Στέλιου Γιαννακόπουλου «Ο μονόκερος».

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στην αυλή της Παιδικής Εφηβικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Χανίων, στον Δημοτικό Κήπο Χανίων, και εκτός από παιδιά του Δημοτικού, στα οποία απευθύνεται το βιβλίο,  παρών θα είναι και ο συγγραφέας.

«Ο μονόκερος» υπήρξε στη βραχεία λίστα του Ελληνικού Τμήματος της IBBY 2020 για το βραβείο "Φανή Αποστολίδου" σε συγγραφέα εκτενούς αφηγήματος για παιδιά μεγάλων τάξεων Δημοτικού και Γυμνασίου.

Περίληψη:

Ο Άρχοντας του Σκότους κατάφερε να κλέψει το κέρας του μονόκερου Ίαν, το οποίο του είναι απαραίτητο για να πραγματοποιήσει τα μοχθηρά σχέδιά του. Ο μονόκερος το θέλει πίσω. Και ζητά βοήθεια από έναν γεωργό. Οι δυο τους θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι γεμάτο κινδύνους και περιπέτειες προς τον Μαύρο Πύργο, όπου θα αντιμετωπίσουν τον κακιασμένο άρχοντα για να πάρουν πίσω το κέρας, ώστε να μπορέσει να τρέξει και πάλι ο μονόκερος στο Λιβάδι του Ονείρου.

Ο συγγραφέας Γιαννακόπουλος Σπύρος μας συστήνεται: 

Γεννήθηκα το 1981 στην Αθήνα και, όταν έμαθα να διαβάζω, συνέχισα να διαβάζω. Και να βλέπω ταινίες, πολλές ταινίες. Και να ονειρεύομαι κόσμους μακρινούς, με δράκους, μάγους και ξωτικά, κυνηγητά με κλέφτες και αστυνόμους, μάχες ανάμεσα στο καλό και στο κακό.

Κι όταν κάποια φορά μεγάλωσα, αφού πρώτα τελείωσα τις σπουδές μου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έγραψα άρθρα σε εφημερίδες και έντυπα, άρχισα να οργανώνω τα όνειρά μου, να τα περνάω στο χαρτί, βάζοντας τη μία λέξη μετά την άλλη.

Κάποια από αυτά έγιναν βιβλία: «Ο Τρύφωνας από τη Δρακολανδία», «Το κορίτσι με το ξύλινο σπαθί», «Πορτοκαλάδα με ανθρακικό», «Ο Μασκοφόρος Εκδικητής», «Νάνσι», «Αλλόκοσμος επισκέπτης», «Το αγόρι που πετάει», «Ο μονόκερος» και «Στο δάσος» (κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πατάκη). Κι ετοιμάζω κι άλλα. Δε θέλω να σταματήσω να γράφω.

p1