Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2021

Αντιπροσωπεία του Δήμου Χανίων στον Δήμο Αμμοχώστου για τα 47 χρόνια της παράνομης κατοχής της Κύπρου

09.08.2021 | Ώρα δημοσίευσης: 02:08

Στην Αμμόχωστο της Κύπρου, βρέθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Χανίων έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Αμμοχώστου, Δρ. Σίμο Ιωάννου, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα 47 χρόνια, από την παράνομη κατάληψη του νησιού.

Τον Δήμο Χανίων εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, κ. Μιχάλης Τσουπάκης, όπου συμμετείχε σε μια σειρά εκδηλώσεων και συναντήσεων με φορείς της Κύπρου.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 6 Αυγούστου, ο κ. Τσουπάκης συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Παπαδημητρίου ενώ την ίδια μέρα συναντήθηκε επίσης με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Κύπρου, Ανδρέα Βύρα.

Ο κ. Τσουπάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου υπογράμμισε «Αποτελεί́ προνόμιο για τον Δήμο Χανιών να βρίσκεται στο πλευρό ενός αδελφοποιημένου Δήμου στο δίκαιο αγώνα του, για την εξεύρεση μια βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό ζήτημα. Εκ μέρους του Δήμου Χανιών θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την μεγάλη τιμή της πρόσκλησης στις εκδηλώσεις για τα 47 χρόνια της παράνομης κατοχής της Αμμοχώστου. Βρισκόμαστε λοιπόν, σήμερα εδώ, θεωρώντας υποχρέωση του Δήμου Χανιών να είναι έμπρακτα δίπλα στην Αμμόχωστο, τώρα περισσότερο από ποτέ».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αμμόχωστο, ο κ. Τσουπάκης ξεναγήθηκε στο Μνημείο Τεθνεώντων Αμμοχωστιανών ενώ συμμετείχε και στην αντικατοχική εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια, με ομιλητή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Δήμος Χανίων είναι αδελφοποιημένος με τον Δήμο Αμμοχώστου από το 2009.

p1

p2

p3

Αρχεία

  1. dsc_2638